Laksetærte

Laksetærte

20 min
40 min
4  Portioner
fadlsforlag
Redaktion
Vi har her en opskrift på en dejlig lakse-dild-tærte. Kombinationen af en sprød tærtebund og røget laks, dild og skyr er bare dejlig.
Om opskriften
Beskrivelse

Vi har her en opskrift på en dejlig lakse-dild-tærte. Kombinationen af en sprød tærtebund og røget laks, dild og skyr er bare dejlig.

Tærter er generelt gode til at få brugt resterne i køleskabet.

Vi har opskriften fra bogen: "Hverdagsfavoritter", hvor forfatterne siger følgende om opskriften:

”Jeg har valgt at dele en tærte med laks, spinat, asparges og dild, da det er en kombination, der bare holder.

Tærten er sund, mættende, og så smager den bare så lækkert!” 

Ingredienser
Fyld
4 Æg
2 dl Skyr
  Citronskal (Fra 1 citron)
1 tsk Salt
1⁄2 tsk Peber
100 g Røget laks
2 Forårsløg
  Dild (1 håndfuld)
  Asparges (Grønne. 10 stk.)
Tærtebund
120 g Hvedemel
80 g Grahamsmel
1 tsk Salt
1 dl Vand
3 spsk Olie
Vejledning

Tærtebund

1.    Tænd ovnen på 200 grader ved almindelig ovnfunktion (ikke varmluft). 

2.    Bland alle ingredienserne til tærtedejen i en skål. Ælt dem sammen med hænderne, så du får en sammenhængende dej.

3.    Rul tærtebunden ud på et meldrysset bord. Kom den efterfølgende op i en tærteform, og pres så bunden godt ud i formen.

4.    Forbag tærtebunden i 10 minutter, så den sætter sig og bliver let gylden. Imens kan du lave fyldet.

 

Tærtefyld

1.    Kom æg, skyr, citronskal, salt og peber i en skål, og pisk det sammen. Hæld æggemassen over bunden. 

2.    Skær forårsløg i skrå skiver. Del laksen i mindre bidder. Knæk den hårde ende af aspargesene, og skær resten i mundrette stykker. 

3.    Fordel forårsløg, laks og asparges over tærten, og bag den dernæst i cirka 40 minutter, til den er gylden, og æggemassen er fast. 

Noter

Tip: Brug 100 g spinat eller broccoli, hvis asparges ikke er i sæson.

Kilde

 Vi har fået opskriften fra bogen: "Hverdagsfavoritter"

Om forfatteren
fadlsforlag
Redaktion
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier