Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Laks sous vide

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

16. august 2018
Laksefilet tilberedt sous vide. Teknikken sikrer at smagen er lækker og fileten er både varm og næsten fersk i kernen. Vi er her på siden så privilegeret her på siden at nogen af landets bedste madskribenter udgiver en opskrift hos os.

Opskrift på laks sous vide

Laksefilet tilberedt sous vide.

Teknikken sikrer at smagen er lækker og fileten er både varm og næsten fersk i kernen.

Vi er her på siden så privilegeret her på siden at nogen af landets bedste madskribenter udgiver en opskrift hos os.

Den her opskrift kommer fra Søren fra Gastromad.dk.

Søren har skrevet på en af landets bedste madblogs siden foråret 2011 og du kan læse meget mere fra ham her.


Antal: 2 personer

Laks sous vide

Laksefilet tilberedt sous vide. Teknikken sikrer at smagen er lækker og fileten er både varm og næsten fersk i kernen. Vi er her på siden så privilegeret her på siden at nogen af landets bedste madskribenter udgiver en opskrift hos os.
Forfatter: Gæsteindlæg
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

Laks sous vide

  • 2 stk. Laksefilet
  • Dild
  • 1 stk. Citron Økologisk og usprøjtet
  • Olivenolie
  • 55 gram Salt Fint salt
  • 0.5 liter Vand

Flødespinat

  • 1 pakke Frisk spinat Frossen spinat kan også bruges
  • 1 deciliter Piskefløde Der skal bruges mindre hvis du bruger frossen spinat
  • 100 gram Skinke Det kan være Fanøskinke eller anden god skinke
  • 1 stk. Skalotteløg
  • Muskatnød
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

Laks sous vide

  • En af måderne man får ens laksefilet til at blive saftig på er en gourmetsaltning inden man går i gang.
  • Hæld salt og vand i en skål og sørg for at det er blandet godt sammen.
  • Start med at fjerne laksefileternes skind og placer dem i saltlagen. Lad dem lægge der i 30 minutter.
  • Skyl dem under den kolde vandhane og dup dem tørre. Det er vigtigt at de bliver skyllet, ellers bliver de meget salte.
  • Riv skallen af citronen. Pas på at du ikke får det hvide med, det er bittert.
  • Pensl din laks med olien og drys herefter det friske dild og citronskal henover.
  • Vakuumpak fisken og tilbered dem sous vide/vandbad i 25 minutter ved 48 grader.
  • Herefter tages de op af vandbadet og der skæres hul på vakuumposen.
  • Tag laksen forsigtigt ud og placer dem ovenpå flødespinaten. 

Flødespinat

  • Hvis du bruger frisk spinat, så start med at skylle bladene under vandhanen.
  • Varm herefter fløden og spinaten op forsigtigt i en tykbundet gryde, Sørg for at røre i gryden ofte.
  • Mens fløden og spinaten varmes op skæres skinken i små tern og steges sprødt på en pande.
  • Skær løget i ringe i mellemtiden.
  • Når spinaten er faldet sammen i gryden, smages den til med friskkværnet peber, salt og revet muskatnød.
  • Til sidst vendes løgringene og cirka to tredjedele af det stegte skinke i gryden. 

Servering

  • Til serveringen anrettes der med en portion flødespinat i midten af tallerkenen.
  • Placer forsigtigt din laks ovenpå og drys det sprøde skinke rundt om.

Noter

Der er en grund til at laksen kommer i saltlage: Det er fordi at proteinstoffet i laksen vil komme ud og danne en hvid hinde. Det er ikke kun laks der sker for, det er en generelt ting når fede fisk tilberedes på lave temperaturer.