Laks sous vide

Laks sous vide

30 min
25 min
2  Portioner
Profile picture for user Gæsteindlæg
Gæsteindlæg
Redaktion
Laksefilet tilberedt sous vide. Teknikken sikrer at smagen er lækker og fileten er både varm og næsten fersk i kernen. Vi er her på siden så privilegeret her på siden at nogen af landets bedste madskribenter udgiver en opskrift hos os.
Om opskriften
Beskrivelse

Laksefilet tilberedt sous vide.

Teknikken sikrer at smagen er lækker og fileten er både varm og næsten fersk i kernen. 

Vi er her på siden så privilegeret her på siden at nogen af landets bedste madskribenter udgiver en opskrift hos os.

Den her opskrift kommer fra Søren fra Gastromad.dk.

Søren har skrevet på en af landets bedste madblogs siden foråret 2011 og du kan læse meget mere fra ham her.


GastroFun PREMIUM kan du (som altid) se hele videoen. Læs mere om PREMIUM her hvis du ikke allerede er medlem.

Ingredienser
2 Laksefilet
  Dild
1 Citron (Økologisk og usprøjtet)
  Olivenolie
55 g Salt (Fint salt)
1⁄2 l Vand
1 pk Frisk spinat (Frossen spinat kan også bruges)
1 dl Piskefløde (Der skal bruges mindre hvis du bruger frossen spinat)
100 g Skinke (Det kan være Fanøskinke eller anden god skinke)
1 Skalotteløg
  Muskatnød
  Salt
  Peber
Vejledning

Laks sous vide

En af måderne man får ens laksefilet til at blive saftig på er en gourmetsaltning inden man går i gang.

Hæld salt og vand i en skål og sørg for at det er blandet godt sammen.

Start med at fjerne laksefileternes skind og placer dem i saltlagen. Lad dem lægge der i 30 minutter.

Skyl dem under den kolde vandhane og dup dem tørre. Det er vigtigt at de bliver skyllet, ellers bliver de meget salte.

Riv skallen af citronen. Pas på at du ikke får det hvide med, det er bittert.

Pensl din laks med olien og drys herefter det friske dild og citronskal henover.

Laks sous vide

Vakuumpak fisken og tilbered dem sous vide/vandbad i 25 minutter ved 48 grader.

Herefter tages de op af vandbaddet og der skæres hul på vakuumposen.

Tag laksen forsigtigt ud og placer dem ovenpå flødespinaten.

 

Flødespinat

Hvis du bruger frisk spinat, så start med at skylle bladene under vandhanen.

Varm herefter fløden og spinaten op forsigtigt i en tykbundet gryde, Sørg for at røre i gryden ofte.

Mens fløden og spinaten varmes op skæres skinken i små tern og steges sprødt på en pande.

Skær løget i ringe i mellemtiden.

Når spinaten er faldet sammen i gryden, smages den til med friskkværnet peber, salt og revet muskatnød.

Til sidst vendes løgringene og cirka to tredjedele af det stegte skinke i gryden.
 

Servering

Til serveringen anrettes der med en portion flødespinat i midten af tallerkenen.

Placer forsigtigt din laks ovenpå og drys det sprøde skinke rundt om.

Laks sous vide

Noter

Der er en grund til at laksen kommer i saltlage: Det er fordi at proteinstoffet i laksen vil komme ud og danne en hvid hinde. Det er ikke kun laks der sker for, det er en generelt ting når fede fisk tilberedes på lave temperaturer.

Kilde

Du kan også læse om Sørens sous vide tilberedte and her

Om forfatteren
Profile picture for user Gæsteindlæg
Gæsteindlæg
Redaktion
Bio
Indlægget er ikke skrevet af redaktionen selv, men forfatteren bag har skrevet indlægget efter aftale med os. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du er interesseret i at skrive til os.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier