Laks i ovn

Laks i ovn

10 min
30 min
4  Portioner
fadlsforlag
Redaktion
Om opskriften
Beskrivelse

Dejlig opskrift på ovnbagt laks, serveret med mangosauce, grønkålschips og kokosris.

Vi har opskriften fra bogen: "Forunderlig mad", hvor forfatteren Katrin Joensen-Næs siger følgende om opskriften:

"Grønkålschips får en masse kærlighed for tiden. Folk spiser det i stedet for de almindelige kartoffelchips, da de fungerer mindst lige så godt. Du kan med fordel lave en kæmpe portion, så har du snacks til hele ugen." 

Ingredienser
LAKS
4 Laksefilet
KOKOSRIS
2 1⁄2 dl Ris
1 ds Kokosmælk
2 dl Vand
1⁄2 tsk Salt (Fint)
GRØNKÅLSCHIPS
300 g Grønkål (Cirka)
2 spsk Olivenolie
  Salt
  Peber
MANGOSAUCE
250 g Mango (Frossen)
1⁄2 Rødløg
1 spsk Olie
1 ds Kokosmælk
1⁄2 tsk Ingefær
Vejledning

Læg laks på en bageplade, krydr med salt og peber. 

Skær stilkene fra grønkålen, og riv de store blade i mindre stykker. Kom grønkålsbladene i en skål med vand, vask dem grundigt. Tør dem derefter af i et viskestykke – vær sikker på, at grønkålen er fuldstændig tør, ellers bliver chipsene ikke sprøde i ovnen. Vend de tørre grønkålsblade i olie, salt og peber, spred dem ud på en bageplade – bladene må ikke ligge oven på hinanden.

Bag grønkål og laks i ovnen på 180 grader i 15 minutter – grønkålen skal være sprød, og laksen skal være færdig. 

Varm olie i en pande, steg mango og rødløg – pas på at grønsagerne ikke får for meget, så får sovsen en træls farve. Kom ingefær og kokosmælk i, lad det simre i nogle minutter. Blend sovsen med en stavblender, smag til med salt og peber – sovsen skal muligvis have en tur gennem en sigte.

Rens risene under koldt vand, kom dem i en gryde sammen med resten af ingredienserne. Bring det hele i kog, lad det simre, til det meste af væsken er fordampet – det tager ca. 15-20 minutter. Tag gryden af varmen, lad risene trække i 5-10 minutter. 

Server laks ovenpå kokosris med grønkål og mangosovs til. 
 

Kilde

Vi har fået opskriften fra bogen: "Forunderlig mad"

Om forfatteren
fadlsforlag
Redaktion
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier