Lagkage med mokkacreme, bær og marengsbund

Lagkage med mokkacreme, bær og marengsbund

10 min
1 t, 15 min
1  kage
Profile picture for user Henriette Kristiansen
Henriette Kristiansen
🍰Lige nu bugner naturen at vilde brombær og det skal naturligvis ikk gå ubemærket hen.... ☺️🍰Drengene og jeg har været ude og plukke i weekenden og brugt bærerne i denne skønne lagkage med
Om opskriften
Beskrivelse

Lige nu bugner naturen at vilde brombær og det skal naturligvis ikk gå ubemærket hen.... ☺️

Drengene og jeg har været ude og plukke i weekenden og brugt bærerne i denne skønne lagkage med nødde/marengsbunde, fløjlsblød mokkacreme, karamel, friske brombær og blåbær og karamelliserede valnødder... 😍

Den er slet ikk særlig svær og det der tager længst tid er bagetiden på bundene.... ☺️

Ingredienser
Nøddebunde/marengsbunde
  æggehvider (3 bægre)
150 g Rørsukker
100 g nødder (jeg brugte valnødder og hasselnødder)
Mokkacreme
3 dl Piskefløde
3 1⁄2 spsk Brun farin
1 spsk Kaffe (instant)
Karamelliserede valnødder
50 g Valnødder
100 g Sukker
1 spsk Vand
Pynt
  Brombær (friske)
  Blåbær (friske)
  Karamelsauce
Vejledning

Bunde

Pisk æggehvider og sukker stift og sejt.

Hak nødderne fint og vend i.

Lav 2 bunde (Ø20 cm ca) på bageplader med bagepapir og bag dem 1 time og 15 min ved 120 grader.

 

Creme

Pisk alle ingredienser sammen til en blød luftig creme.

 

Karameliserede hasselnødder

Hak hasselnødderne groft.

Varm sukker og vand langsomt op på en pande indtil sukkeret er smeltet, og hæld herefter nødder og mandler i.

Rør rundt i blandingen indtil de har fået lidt farve.

Hæld blandingen ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af.

Når blandingen er kølet af, kan du smuldr eller hakke den til mindre stykker.

 

Samling af kagen

Når bundene er kølet af, lægger du en på et fad, putter creme, karamelsovs og bær på.

Læg derefter næste bund ovenpå og gentag med resten af cremen.

Top med karamel, bær og karamelliserede hasselnødder.

Server 😍

Noter


Kilde

Følg min Instagram profil her.

Om forfatteren
Profile picture for user Henriette Kristiansen
Henriette Kristiansen
Bio
Instragram madblogger (henriette_ak)
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
20 min
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier