Lagkage med chokolademousse og banan

Lagkage med chokolademousse og banan
Sidst ændret:
Tirsdag den 9. marts, 2021 - 14:27
Beskrivelse

Friday-cake... 🤗

Svampede bananbunde, fløjsblød karamelmoussé og intens chokolademoussé... 😍

På toppen chokoladeganache, karamelmoussé-bomber, chokoladefrosting og chokoladepynt... ☺️🙌🏻 -

God start på weekenden allesammen! 😘

Sværhedsgrad
Udbytte
1 kage
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Bananbunde (3 bunde, Ø20cm))
150 g Smør (Smeltet eller flydende smør)
150 g Sukker
4 Æg
3 Moden Banan (Most)
1 dl Mælk
200 g Hvedemel
1 tsk Bagepulver
  Opskriftsgruppe (Karamelmoussé (1 lag, Ø20cm))
  Husblas (3 blade)
100 g Brun farin
25 g Smør
  Opskriftsgruppe (Chokolademoussé (1 lag, Ø20cm))
4 dl Fløde
1 1⁄2 dl Sukker
1 1⁄2 dl Kakao (Usødet)
  Opskriftsgruppe (Chokoladeganache)
1⁄2 dl Fløde
100 g Mørk chokolade (Hakket)
Vejledning

Bananbunde

Pisk smør, sukker og æg luftigt.

Rør de øvrige ingredienser i til fin, jævn dej.

Bag 3 bunde i hver sin springform, cirka 20 minutter pr. bund, eller bag alle bunde i én form og skær dem ud bagefter.

Så skal de have cirka 45 minutter.
Begge ved 200 grader.

Lad dine bunde afkøle.

Placer én bund nederst i en springform.

 

Karamelmoussé

Udblød husblas i koldt vand.

Kom kondenseret mælk, farin og smør i en gryde og varm op til det koger.

Lad det små koge cirka 10 minutter under hyppig omrøring.

Tilsæt 1 dl fløde lidt af gangen.

Tag af varmen og opløs din afdryppede husblas i massen.

Pisk de sidste 3 dl fløde til let skum og vend det lidt ad gangen i den lune karamel.

Hæld det meste af din mousse på den afkølede bund og resten i halvrunde silikoneforme, hvis du vil ha bomber øverst på kagen.

Sæt kage og bomber på køl til moussen er stivnet (1-2 timer). 


Chokolademoussé

Pisk alle ingredienser til en lækker, luftig moussé.

Placer en kagebund ovenpå karamelmousséen og fordel chokolademousséen herpå.

Gem lidt chokolademoussé til pynt.

Put den tredje og sidste bund øverst.

 

Chokoladeganache 

Put fløde og chokolade i en gryde og smelt det sammen ved lav varme til fin, glat ganache.

Hæld ganachen ud over din kage og sæt på køl.

Når ganachen er stivnet, kan du pynte din kage med karamelmoussébomberne, chokolademoussé og toffifee eller andet chokolade.

Have fun! 🤗

Kilde

Følg min Instagram profil her.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier