Kyllingesuppe med nudler

Kyllingesuppe med nudler
Sidst ændret:
Lørdag den 19. januar, 2019 - 10:54
Beskrivelse

Lækker, asiatisk inspireret hønsekødssuppe med nudler, chili og forårsløg. Brug en god, stor kylling, gerne fra friland eller økologisk. Vil du lave en lidt mindre portion, eller er du i tidsnød, kan den hele kylling erstattes af kyllingelår (underlår, overlår eller aller bedst, hele lår). De er ofte på tilbud og skal ikke koge nær så længe som en hel kylling. Bruger du kyllingelår, kan du nøjes med at koge kødet 30-40 min. Resten af opskriften følges blot som beskrevet. 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Personer
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 30 minutter
Tid i alt
1 time, 45 minutter
Ingredienser
1 Hel Kylling (gerne den største, du kan få)
2 Løg
  Salt
  Peber
1 Bouillon (høns- eller grønsagsterning)
2 Chili (helst røde)
200 g nudler (ris- eller ægnudler)
1 bdt Koriander (frisk)
Vejledning

Suppe

Start med at gøre kyllingen i stand. Skyl den grundigt og fjern evt. det fedt, der sidder ved gumpen. Læg den i en stor gryde, gerne en suppegryde, og hæld vand på, til det dækker. Kog op, og skum det grå-grumsede skum af, der lægger sig i overfladen (nemmest med en hulske).

Skræl supperurterne, og skær dem i grove stykker. Tilsæt salt, hele perberkorn og de udskårne suppeurter, og lad kyllingen koge ca. 1 1/2 time.

Lad den gerne stå og afkøle lidt i suppen, inden du tager den op og piller kødet fra skroget. Du skal bruge ca. halvdelen af kødet til suppen, den andel halvdel gemmes og kan anvendes i fx hønsesalat eller tarteletter. Kasser skind, ben og de udkogte suppeurter og si suppen.

 

Servering

Kog suppen op, lad den evt. koge lidt ind, da det forstærker smagen. Smag til med salt og evt. en bouillon-terning. Tilsæt nudlerne, og når de næsten er færdige, tilsættes halvdelen af kødet, forårsløg i skiver og chili i ringe. Ved servering kan der evt. drysses med frisk koriander.

 

Kyllingesuppe med nudler

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier