x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Kyllingesovs

Per Asmussen | 2. april 2019

Det er ingen sag at lave en god, klassisk kyllingesovs, der passer perfekt ind i mormorkøkkenet. Her får du opskriften, der kan få det til at ske!

Den klassiske kyllingsovs får sin smag og fylde af stegeskyen fra en god stegt kylling. Derfor er det vigtigt at gemme stegeskyen og koge den lidt ind, når du har stegt kylling på menuen.

Denne version er lavet uden fløde, fordi sovsen her får sin kraft fra kyllinge-stegeskyen. Vil du alligevel give sovsen en ekstra cremet konsistens, så kan du tilføre en smule fløde, kort før du serverer den. 

Kyllingesovs

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Dansk mad, Kylling, Mormormad, sovs
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 30 gram Smør
  • 2 spsk. Hvedemel
  • 3 deciliter Stegesky fra kylling
  • 1 deciliter Sødmælk
  • Salt og peber
  • Citronsaft
  • Balsamico
  • Sovsekulør

Sådan gør du

  • Start med en opbagning:
    Smelt smør i en gryde. Når smørret er smeltet pisker du melet i. Pisk kraftigt til massen er ensartet - som en smørbolle. 
    Herefter pisker du omkring 3 dl. af stegeskyen ind i opbagningen, og derefter tilsætter du sødmælk indtil den rette konsistens opnås. 
    Smag sovsen til med salt, peber, citronsaft og balsamico. 
    Lad sovsen småkoge i 5 minutter, hvor du pisker undervejs. Det gælder om at koge melsmagen ud af sovsen. 
    Justér sovsens farve med lidt kulør, hvis den er for bleg.
    Du kan tilsætte lidt fløde kort før du serverer sovsen, hvis du ønsker en lidt mere cremet konsistens.
    Kyllingesovs

Om forfatteren