Opskrift på kyllingeroulade med krydderurter
En variation over retten kylling ballotine (kyllingeroulade), hvor skindet flås af en hel kylling og brysterne derefter skæres af. De pakkes ind i skindet, der rulles sammen til en pølse og tilberedes sous vide. Til sidst steges kødet sprødt i frituregryden, skæres i skiver og serveres.
Det lækre, sprøde kyllingeskind kommer her virkelig til sin ret, og opskriften vil være et hit hos alle dem, der elsker, når maden er pakket ind i noget sprødt og knasende.

Kyllingeroulade med krydderurter
Ingredienser
- 1 stk. Hel Kylling
- Salt
- Transglutaminase kødklister
- 1 bunch Krydderurter persille, rosmarin eller timian - eller en blanding.
Sådan gør du
- I denne opskrift er det kun de to kyllingebryster samt kyllingens skind, der bruges. Alligevel er det nødvendigt at indkøbe en hel kylling til formålet, da skindstykket, du skal bruge, skal være stort nok til at pakke kyllingebrysterne ind i (for tips til, hvordan du kan anvende den resterende kylling, se note). Kyllingeskindet fjernes forsigtigt fra den hele kylling og lægges til side. Skær kyllingebrysterne fra skroget, befri dem for vingerne og afpuds dem. Skyl krydderurterne grundigt og hak dem fint. Læg kyllingeskindet på husholdningsfilm med ydersiden nedad og drys med kødklister. Vær opmærksom på, at filmen skal kunne tåle mere end 70 graders varme, så her kan du ikke nøjes med det billige film fra supermarkedet. Det ene kyllingebryst placeres ovenpå skindet, og der drysses igen med kødklister. Drys de hakkede krydderurter ovenpå kødet. Placer nu det andet stykke kød ovenpå det første og drys igen med kødklister. Skær overskydende kyllingeskind fra, så du står tilbage med en firkant, og pak skindet omkring kyllingen. Herefter lukkes husholdningsfilmen omkring ballotinen, og den rulles sammen som en pølse.
Prik nu et par huller i pølsen og pak den ind i endnu et lag husholdningsfilm. Enderne lukkes sammen med snor (se foto), så man er sikker på, at der ikke kommer væske ind til kødet. Giv pakken 2 timer ved 65 grader i sous vide/vandbad. Tag ballotinen op og pak den forsigtigt ud (den er fast, men stadig skrøbelig). Aftør den grundigt.
Varm en gryde op med olie, til den er 190 grader varm.
Friter ballotinen i 5-7 minutter, til skindet er gyldent og sprødt.
Skær kødet ud i cirka 2 cm tykke skiver. Skær skiverne midt over og placer dem med kødsiderne nedad, så sikrer du dig, at skindet forbliver sprødt.
Server med trøffelsmør og kogte, nye kartofler (eller aspargeskartofler).