Kyllingelevermousse

Kyllingelevermousse

10 min
10 min
4  personer
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel

✅Momses kyllingelevermousse med timian og Karl Johan-salt.

✅Levermousse er super dejligt på en skive rugbrød sammen med syltede rødløg.

✅Vi har opskriften fra bogen: "Naturlig mad". Forfatteren Katrine Tuborgh skriver følgende om opskriften:

"Denne opskrift har jeg fået af min nabo, som også er min mor.

Når hun laver den, står alle i kø for at smage. Med den orange puré får den luftighed og lethed, men har du travlt, kan du godt udelade den.

Er postejen kun til voksne, kan du tilsætte ¼ dl cognac lige efter stegningen og lade det trække fem minutter."

Om opskriften
Beskrivelse

Momses kyllingelevermousse med timian og Karl Johan-salt.

Levermousse er super dejligt på en skive rugbrød sammen med syltede rødløg.

Vi har opskriften fra bogen: "Naturlig mad". Forfatteren Katrine Tuborgh skriver følgende om opskriften:

"Denne opskrift har jeg fået af min nabo, som også er min mor.

Når hun laver den, står alle i kø for at smage. Med den orange puré får den luftighed og lethed, men har du travlt, kan du godt udelade den.

Er postejen kun til voksne, kan du tilsætte ¼ dl cognac lige efter stegningen og lade det trække fem minutter."

Ingredienser
1 Skalotteløg (Grofthakket)
2 fed Hvidløg (Grofthakket)
  Frisk timian (Et par kviste)
1 spsk Smør (Eller klaret smør til stegning)
500 g Kyllingelever (Renset, skyllet og grofthakket )
  Salt (Karl Johan-salt eller urtesalt)
  Peber (Friskkværnet)
150 g Smør (Eller klaret smør)
2 dl Pure (Orange. Se opskriften i noten)
Vejledning

Svits løg, hvidløg og timian på en meget varm pande med lidt smør.

Tilsæt kyllingelever, og lad den stege 2-4 minutter.

Krydr med salt og peber.

Blend leveren med smørret og puréen, til det er helt glat og luftigt, og hæld det på rene glas.

Noter

Orange pure:

Ingredienser: Cirka 200 gram gulerødder, 200 gram sød kartoffel (eller hokkaido græskar) og 3-4 spsk. vand.

Skræl gulerødder og sød kartoffel/hokkaido, og skær dem groft ud. Kog grøntsagerne 6-8 min., eller til de er akkurat møre. Blend dem straks, og tilsæt vand, hvis nødvendigt. Puréen skal være meget fint blendet.

Kilde

Naturlig mad

Opskriften kommer fra bogen: "Naturlig mad", skrevet af Katrine Tuborgh.

Bogen udgives af Forlaget Gyldendal og kan købes her.

Om forfatteren
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Bio
Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier