Kyllingefrikadeller

Kyllingefrikadeller

15 min
25 min
3  Portioner
Profile picture for user Henriette Kristiansen
Henriette Kristiansen
Skal der hygges lidt ekstra i aften...? Den her ret smager helt fantastisk og så er den både sjov og nem Det er hjemmelavede fladbrød, kyllingedunser og bulgursalat med krydderurtedressing
Om opskriften
Beskrivelse

Skal der hygges lidt ekstra i aften...? Den her ret smager helt fantastisk og så er den både sjov og nem 😄 Det er hjemmelavede fladbrød, kyllingedunser og bulgursalat med krydderurtedressing... 😊

Jeg har for nylig nylig fundet ud af at lave mine egne pandebagte brød; det er super nemt, hurtigt og smager skønt! Og de kan tilsættes lige den smag, du ønsker.

De er geniale som tilbehør til kød, salater osv - eller brug dem til at putte en masse lækkert fyld i. 

I får her den helt simple udgave på brødene sammen med opskrifterne på de andre ting... 😊

Ingredienser
Fladbrød (4 stk)
200 g Hvedemel
1⁄2 tsk Salt
2 tsk Bagepulver
1 1⁄4 dl Vand
  Krydderier (Urtesalt, chilisalt eller andet krydderi)
2 spsk Olie (+ lidt til pensling)
Kyllingedunser (ca 12 stk)
400 g Hakket Kylling
1 Æg
1 dl Havregryn
1 tsk Salt
1 fed Hvidløg (Knust)
1 tsk Timian (Tørret)
1⁄2 Løg (Finthakket)
  Smør (Til stegningen)
Bulgursalat (2-3 pers)
150 g Bulgur
1⁄4 Agurk
100 g Broccoli
  Rucola (En håndfuld)
3 spsk Feta (Salatost)
Krydderurtedressing
3 spsk Creme Fraiche
  Krydderurter (1 håndfuld hakkede krydderurter (jeg brugte persille, purløg og mynte))
1⁄2 tsk Citronsaft
  Salt og peber
Vejledning

Fladbrød

Bland hvedemel, bagepulver, salt og olie sammen i en skål.

Tilsæt vandet og rør godt. 

Ælt dejen færdig på meldrysset bord, til den er fin og glat.

Del den i 4 stykker.

Rul alle 4 til pandekager på cirka 1/2 cm tykkelse.

Pensl pandekagerne med lidt olie og put krydderier på.

Bag dem på en pande med olien nedad.

Pensl også den anden side med olie og put krydderier på der også.

Bag brødet til det er gyldent på begge sider, der tager 2-3 minutter på hver side.


Kyllingedunser

Rør alle ingredienser sammen, form dine frikadeller og steg dem på panden.

 

Bulgursalat

Kog bulguren efter anvisninger og lad den afkøle, mens den drypper af.

Skyld rucolaen og lad den dryppe af.

Kog brocollien 2-3 minutter, del den i mindre stykker og lynsteg den på panden i lidt olie, salt, peber og tørret timian.

Når alt er afkølet, blander du alle ingredienser i en skål og salaten er klar til servering.

 

Krydderurtedressing

Rør alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber.

Enjoy! 😊

Kilde

Følg min Instagram profil her.

Om forfatteren
Profile picture for user Henriette Kristiansen
Henriette Kristiansen
Bio
Instragram madblogger (henriette_ak)
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier