Kylling som på en fransk bistro

Kylling som på en fransk bistro

10 min
40 min
2  Portioner
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Drømmer du dig til Frankrig hvor du kan side på en bistro og nyde en lækker kylling med en syrlig salat? Så har vi en lækker opskrift til dig her.
Om opskriften
Beskrivelse

Drømmer du dig til Frankrig hvor du kan side på en bistro og nyde en lækker kylling med en syrlig salat? 

Så har vi en lækker opskrift til dig her.

Opskriften stammer fra bogen: "Sundt fedt".

Ingredienser
Kylling
1 Hel Kylling (brystfiletstykker inkl. inderfilet skæres fra og gemmes til et andet måltid)
300 g Kartofler (Små)
2 Rødløg
10 Tomater (Små. Fx San Marzano eller andre)
10 oliven (Sorte oliven med sten)
1 bdt Timian
1 spsk Olivenolie (Ekstra jomfru-)
  Havsalt
  Peber (Fra kværn)
Salat
100 g salat (Blandede)
Vinaigrette
1 spsk Dijonsennep
1⁄2 dl Hvidvinseddike
2 dl Olivenolie
  Salt
  Peber
Vejledning

Kylling

Gør kyllingen i stand.

Skær det synlige fedt fra nederst mellem lårene.

Partér kyllingen.

Skær brystfileter inkl. inderfileter fra og gem disse til et andet måltid.

Resten anbringes i en bradepande sammen med skrubbede og duppede kartofler, rødløgsbåde, halve tomater, oliven og timian.

Der dryppes med olivenolie og krydres med salt og peber.

Bages ved 190 °C i 40 minutter.

 

Vinaigtrette

1 spsk dijonsennep piskes med ½ dl hvidvinseddike.

Mens der piskes, hældes 2 dl ekstra jomfruolivenolie i dressingen i en afbrudt, tynd stråle.

Smages til med salt og peber.

 

Salat

Gør salaten i stand, anret den og dryp med cirka 1 spsk. vinaigrette.

 

Server det hele samlet. 
Velbekomme.

Noter

Tip: Det er skindet på kyllingen, der bidrager med en del fedt. Man kan vælge det helt fra og tilberede kyllingen uden skind. Eller man kan tilberede kyllingen med skind og så undlade at spise det. Jeg vælger det sidste og spiser så lidt af skindet.


Næringsindhold pr. person:
∙ Energi: 578 kcal
∙ Protein: 38 g
∙ Fedt: 28,8 g
∙ Kulhydrat: 45,8 g
∙ Kostfibre: 7,1 g

Kilde

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Sundt fedt", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link

Om forfatteren
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Bio
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier