Kylling i ovn

Kylling i ovn

5 min
1 t, 5 min
4  personer
Profile picture for user rasmusbredahl
rasmusbredahl
Kok
✅Gastronomisk førstehjælp😷👨‍🍳

✅Jeg kan rigtig godt lide at stege kylling ovenpå kartofler og rodfrugter, som opsuger fedt, saft og smag fra kyllingen.

Løgismose frilandskyllingen er god til prisen og har en lækker kødstruktur.

Om opskriften
Beskrivelse

Gastronomisk førstehjælp😷👨‍🍳

Jeg kan rigtig godt lide at stege kylling ovenpå kartofler og rodfrugter, som opsuger fedt, saft og smag fra kyllingen.

Løgismose frilandskyllingen er god til prisen og har en lækker kødstruktur.

Ingredienser
1 Hel Kylling (god frilands eller ØKO kylling)
1 Citron
3 fed Hvidløg
1 bdt frisk rosmarin
1 kg Kartofler
1 kg Rodfrugter (blandede med f.eks. løg eller græskar)
  Jomfruolivenolie (lidt)
  Salt og peber
Vejledning

Skræl og skær rodfrugter i grove stykker og vend med lidt olivenolie, krydr med salt og kom dem i en bradepande.

Læg kyllingen ovenpå og kom skiver af citron, hakket hvidløg og rosmarin på toppen.

Dryp lidt med olivenolie, citronsaft og salt.

Bag i forvarmet ovn ved cirka 175 grader cirka 1 time til kyllingen er gennemstegt.

Læg kyllingen på et skærebræt og giv rodfrugterne et hak på høj varme et par minutter til de er godt brunede.

Skær kyllingen ud og server sammen med rodfrugterne, tzatziki og grøn salat.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Om forfatteren
Profile picture for user rasmusbredahl
rasmusbredahl
Kok
Bio
Rasmus er madnørd og forfatter
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier