ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kurvebrød (firkantet)

PER ASMUSSEN | 21. marts 2018

Vi elsker brød og brugen af kurve til brøds hævning gør at man kan få et flot og ensartet resultat hver gang. Her bruger vi en “firkantet” hævekurv og vi får hjælp af et Bagestål til at sikre en sprød bund/skorpe på brøddet. 


Antal: 1 stk.

Kurvebrød (firkantet)

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 1 spsk. Tørgær
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 spsk. Groft salt
  • 5 deciliter Vand (Skal være lunkent)
  • 3 spsk. Olie
  • 650 gram Hvedemel (Eller bland den med de typer mel du har i skuffen)

Sådan gør du

  • Opløs gæren i den lunkne vand.
    Tilsæt sukker, salt og olie og rør godt sammen.
    Tilsæt melet lidt af gangen, og ælt godt. Dejen skal være glat og let uden at klistre til fingrene.
    Lad dejen hæve under en badehætte eller klæde i 30 minutter.
    Vend dejen ud på bordet og ælt den let.
    Drys hævekurven godt med mel og læg brødet op i, sørg for at en evt. samling vender opad, da det bliver bunden efter bagning.
    Kurvebrød
    Kurvebrød
    Lad brødet igen hæve tildækket i 30 minutter.
    Kurvebrød
    Placer bagestålet på en bageplade nederst i ovnen og varm det op til 250 grader mens brødet hæver.
    Når ovnen er varm, vendes brødet ud af hævekurven og over på bagestålet (der kan evt. lægges bagepapir imellem stålet og brødet).
    Kurvebrød
    Kurvebrød
    Bag brødet ved 250 grader varmluft de første 10 minutter og skru ned til 200 grader varmluft de sidste 20 minutter. Brødet skal have en flot gylden farve og en sprød skorpe når det tages ud. En god regel er at banke på bunden af brødet når du tager det ud - hvis det lyder hult, så er brødet færdig.
    Lad brødet køle af på en bagerist.
    Kurvebrød
    Børst melet af brødet med en mellemhård opvaskebørste.
    Kurvebrød
    Kurvebrød

Noter

Hævekurven kan købes i forskellige udgaver her.
Bagestålet kan købes her.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.