Kuller med øldej og cornflakes

Kuller med øldej og cornflakes

15 min
5 min
4  Portioner
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Klassisk friturestegt fisk med et twist. Her har vi brugt kullerfilet vendt i en øldej og paneret i cornflakes. Til sidst fik fisken en tur i frituregryden. Se opskriften her
Om opskriften
Beskrivelse

Klassisk friturestegt fisk med et twist!

I vores opskrift er kullerfileten først vendt i en øldej, derefter paneret i cornflakes og til sidst stegt sprød i frituregryden. 

Normalt panerer man fisken i mel, fine eller grove typer, men cornflakes giver en anderledes og mere interessant smagsoplevelse samt en sprødhed ud over det sædvanlige.  

Der er kun ét at sige: prøv det!

 

Ingredienser
500 g Kullerfilet
150 g Hvedemel
30 g Fuldkornshvedemel ((kan erstattes af rugmel))
5 g Bagepulver
8 g Salt
1 Æg (Pisket)
2 dl Øl (Pilsner, Classic eller Ale)
  cornflakes
  Krydderier (Salt og peber)
1 l Olie (Solsikke- eller fritureolie)
  Citronsaft (Skåret i både (kan undlades))
Vejledning

1.    Bland mel, bagepulver og salt i en skål
2.    Tilsæt æg og øl og pisk det sammen til en jævn dej
3.    Knus cornflakes og hæld dem i en dyb tallerken  
4.    Skær kullerfileterne i 3-4 cm brede stykker
5.    Hæld olien i en kasserolle og tænd på middelhøj varme (eller din frituregryde, hvis du har sådan én!)
6.    Dyp kullerstykkerne i dej, vend dem i cornflakes og fritér et par stykker ad gangen til de er gyldenbrune (jeg går efter cognacbrun, måske lidt mørkere)
7.    Læg derefter kullerstykkerne på et stykke papir, der kan suge det overskydende olie, og drys med salt og peber
8.    Servér med remoulade eller tatarsauce og pommes frites eller ovnkartofler

Kuller med øldej og cornflakes

Noter

Server med en hjemmerørt mayonnaise eller tartarsauce.

Om forfatteren
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Bio
Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier