ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Krondyrfilet med bær, svampe og jordskokker

PER ASMUSSEN | 15. november 2018

Efterår og vinter rimer godt på vildt. Her tilbereder vi en krondyrfilet til perfektion ved hjælp af sous vide teknikken.

Svampe og bær passer derudover også fremragende til vildt,så kødet serveres med en morkelsauce, smørstegte svampe, brombær og ovnstegte jordskokker.


Antal: 2 Portioner

Krondyrfilet med bær, svampe og jordskokker

3 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 5 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Krondyrfilet sous vide

  • 300 gram Krondyrfilet
  • Krydderier Salt og peber
  • Smør Til stegningen

Syltede svampe

  • 50 gram Svampe
  • 1.5 deciliter Æbleeddike
  • 1 tsk. Frisk timian
  • 5 stk. Peberkorn
  • 1 spsk. Appelsinsaft
  • 1 spsk. Honning

Ovnstegte jordskokker

  • 100 gram Jordskokker
  • 1 spsk. Olie Smagsneutral
  • Krydderier Salt og peber

Brombær

  • 1 deciliter Brombær
  • 0.5 deciliter Vand
  • 1.5 spsk. Sukker

Smørstegte svampe

  • 100 gram Champignon
  • 20 gram Smør
  • Krydderier Salt og peber

Sådan gør du

  • Krondyrfilet sous vide

    Da en krondyrfilet er lidt ujævn i sin facon, snører vi den op inden tilberedningen.
    Det sørger for en mere ensartet tilberedning af kødet.
    Kødet smag skal kun lige fremhæves lidt med salt salt og peber på begge sider.
    Vakuumpak kødet.
    Krondyrfilet sous vide
    Tilbered det i sous vide/vandbad i 1 time ved 52 grader.
    Tag kødet ud af posen og brug posens væde til en saucen,
    Tør kødet af med et viskestykke/køkkenrulle,
    Steg det i meget kort tid på alle fire sider ved meget høj varme i smør/ghee i en pande.
    Skær kødet i tynde skiver, drys med flagesalt og server straks.
    Krondyrfilet sous vide
     

    Syltede svampe

    Dine svampe skal være rene for jord og snavs. Mine svampe kom fra en svampemix, hvor jeg var så heldig at de allerede var rengjort.
    Mine svampe var små, så jeg brugte dem hele. Hvis du bruger større svampe, så skal de deles i mindre stykker. 
    Kog eddiken på sammen med honningen. Når det er opløst, tilsættes timian, peberkorn og appelsinsaften.
    Kom dine svampe i lagen og lad det simre 2-4 minutter (afhængig af størrelsen).
    Syltede svampe
    Skold et patentglas og hæld svampene og lagen i glasset.
    Lad det afkøle og de er klar til at blive spist. De bliver dog bedre af trække til dagen efter.
    Syltede svampe
     

    Ovnstegte jordskokker

    Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
    Vask og skræl dine jordskokker og skær dem i mindre stykker.
    Kom dem i en lille pose sammen med olie, salt og peber.
    Luk posen sammen og ryst det hele godt rundt. På den måde får du fordelt olien, saltet og peberet og det hjælper til med at de bliver sprøde over det hele.
    Bag dem i ovnen i 20-25 minutter på en bagepapirsbeklædt bageplade eller i et ildfast fad.
    Jordskokker
    Vend dem halvvejs, så varmen får fordelt sig jævnt på dem.
    De skal tages ud når de er gyldne.
     

    Brombær

    Varm dine brombær op i en gryde sammen med vand og sukker.
    Lad det simre i 5-10 minutter og bærene er klar til servering.
    Jeg brugte en smule af lagen til min morkelsauce.
     

    Smørstegte svampe

    Sørg for at svampene er rene og tørre inden du går i gang. Hvis de er for våde (lige blevet vasket), så vil de koge i stedet for at blive stegt.
    Skær dem i halve og placer dem på en middelvarm pande med indersiden nedad.
    Efter et minut kommes smørret på panden og de krydres med salt og peber.
    Efter 4-5 minutter skal de vendes og steges 1-2 minutter mere på den anden side.
    De er hermed klar til servering.
     

    Servering

    Server det hele samlet sammen med en morkelsauce
    Krondyrfilet med bær, svampe og jordskokker
    Krondyrfilet med bær, svampe og jordskokker

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.