Kringle

Kringle

1 t
20 min
20  personer
Profile picture for user Gæsteindlæg
Gæsteindlæg
Redaktion
Dejlig og lækker opskrift på en velsmagende kringle. Kringlen er lavet på en gærdej der er fyldt med remonce og toppet op med rosiner, mandler og sukker.
Om opskriften
Beskrivelse

Dejlig og lækker opskrift på en velsmagende kringle.

Kringlen er lavet på en gærdej der er fyldt med remonce og toppet op med rosiner, mandler og sukker.

Vi har opskriften fra bogen: "Grigos hjemmebag", skrevet af Markus Grigo, der er kendt fra at være dommer i DR's program: "Den store bagedyst".

Opskriften kan bruges til at lave 1 stor eller 4 små kringler og der er nok til ca. 20 personer.

Ingredienser
DEJ
500 g Mel
150 g Smør (stuetemperatur, men ikke for blødt)
1⁄2 tsk Salt
100 g Rørsukker
50 g Æg (ca. 1 æg med stuetemperatur)
1 tsk Kardemomme (stødt)
1 3⁄4 dl Mælk
75 g Gær
FYLD OG PYNT
100 g Rosiner (cirka)
2 Æg (letpisket)
  Sukker
100 g hakkede mandler (eller nødder)
REMONCE
200 g Rørsukker
50 g Marcipan
200 g Usaltet smør (stuetemperatur)
50 g Sirup (af god kvalitet - gerne med en smag, fx ahornsirup)
Vejledning

Dej

Kom mel, smør i små klumper, salt, rørsukker, æg og kardemomme i en skål.

Lun mælken, til den er håndvarm, og opløs gæren i den.

Hæld den lune mælk og gærblanding i skålen med de andre ingredienser og ælt dejen grundigt.

Tilsæt evt. lidt mere mel.

Dæk skålen med et fugtig klæde og lad dejen hæve til dobbelt størrelse på et lunt sted.

Drys en smule mel på køkkenbordet og arbejd dejen til en kugle.

Lad den hvile i 3-4 minutter.

Rul dejen ud – den skal være ca. 2 gange bagepladens længde og have en bredde på omkring 40 cm.

 

Remonce

Ælt rørsukker og marcipan sammen.

Tilsæt det bløde smør lidt ad gangen og rør siruppen i.

Remoncen er nu klar til brug.

 

Bagning

Fordel remoncen på dejen og drys med rosiner.

Skær dejen over på den lange led, så du i stedet får to lange stykker på hver 20 cm.

Fold dejen ind over fyldet fra hver kant og pres dejen i midten godt ned med fingrene, så den er lukket om fyldet.

Form dejen til 2 kringler og læg dem på bagepapir på en eller to bageplader – eller skær dejen i 4 lige store stykker.

Dæk igen det hele med et fugtigt klæde og lad kringlerne hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur eller lidt varmere.

Varm ovnen op til 200 grader.

Pensl kringlerne med æg, drys dem med sukker, mandler eller nødder og bag dem 15-20 minutter.

Kilde

Vi har opskriften fra bogen: "Grigos hjemmebag", udgivet af Politikens Forlag.

Om forfatteren
Profile picture for user Gæsteindlæg
Gæsteindlæg
Redaktion
Bio
Indlægget er ikke skrevet af redaktionen selv, men forfatteren bag har skrevet indlægget efter aftale med os. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du er interesseret i at skrive til os.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier