Krebs i cremet svampesauce

Krebs i cremet svampesauce

30 min
20 min
4  personer
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion

✅Smuk og velsmagende forret med krebsehaler.

✅Krebs er desværre ikke noget de fleste danskere har stiftet bekendskab, hvilket vi synes er synd.

✅Det er saftigt og har masser af de gode egenskaber fra skaldyr.

Vi har opskriften fra bogen "Fisk på gaflen", skrevet af Rasmus Grønbech.

 

Om opskriften
Beskrivelse

Smuk og velsmagende forret med krebsehaler.

Krebs er desværre ikke noget de fleste danskere har stiftet bekendskab, hvilket vi synes er synd.

Det er saftigt og har masser af de gode egenskaber fra skaldyr.

Vi har opskriften fra bogen "Fisk på gaflen", skrevet af Rasmus Grønbech.

 

Ingredienser
Krondildskogte krebs
48 Krebs (store, sprællevende danske krebs)
1 Hvidløg (helt)
2 Citroner (økologiske)
4 Gulerødder
4 Løg
1 l Øl (lys)
250 g Usaltet smør
4 l Vand
1 bdt Dild (krondild)
1 spsk Peberkorn (sorte)
1 spsk Groft salt
1 spsk Tomatpure
Krebs i cremet svampesauce
20 Krebsehaler (pillede krondildskogte. Se ovenstående)
Svampe i cremesauce
500 g Svampe (blandede svampe, fx karljohan, kantarel og sort trompethat)
1 fed Hvidløg
1 Skalotteløg
2 spsk Olivenolie
1 dl Noilly Prat
2 dl Fiskefond (eller skaldyrsfond)
1⁄4 l Piskefløde
1 dl Creme Fraiche (38 %)
1 Citron
  Salt og peber (friskkværnet)
Vejledning

Krondildskogte krebs

Del hvidløget i fed.

Skær citronerne i skiver.

Skræl gulerødderne og pil løgene og snit dem i passende ringe og bland med resten af ingredienserne til lagen i en gryde og småkog i ca. 10 minutter.

Afliv krebsene (se tip) og kom dem ned i den kogende lage.

Tag straks gryden af blusset og lad krebsene køle af i lagen i ca. 15 minutter, hvorefter de er klar til servering.

 

Krebs i cremet svampesauce

Rens svampene grundigt og skær dem i mundrette stykker.

Pil og snit hvidløg og skalotteløg fint.

Steg svampene i en gryde i olivenolien.

Tilsæt løg og hvidløg, når svampene begynder at tage farve.

Hæld Noilly Prat ved og kog helt ind.

Tilsæt nu fond og piskefløde.

Kog væsken ind til en tæt, cremet konsistens.

Rør cremefraichen i og smag til med salt, peber og en anelse frisk citronsaft.

Varm de pillede krebsehaler op i saucen og server.

Noter

TIP:

Afliv krebsen ved at stikke en skarp, spids kniv ind i skjoldet, hvor der er aftegninger af et kryds.

Krebsen vil herved være aflivet på stedet.

Kilde

Fisk på gaflen

Vi har opskriften fra bogen: "Fisk på gaflen", udgivet af Politikens Forlag.

Om forfatteren
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
Bio
Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for.
Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier