Krebinetter med persillesovs

Krebinetter med persillesovs

35 min
10 min
3  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion

Der findes et hav af varianter pĂĄ krebinetter. 🍴 Vores version er lavet pĂĄ en hakket svinekødsfars (a' la' frikadelle) og dobbelpaneret i raps. âś… 

De serveres med kogte kartofler, persillesovs og syltede rødbeder.

Om opskriften
Beskrivelse

Der findes et hav af varianter på krebinetter. Vores version er lavet på en hakket svinekødsfars (a' la' frikadelle) og dobbelpaneret i raps. 

De serveres med kogte kartofler, persillesovs og syltede rødbeder.

Ingredienser
450 g Hakket svinekød
1 Løg
1 spsk Hvedemel
1 tsk Salt
1⁄2 tsk Peber
2 dl Rasp
2 dl Hvedemel
2 Æg
20 g Smør
900 g Kartoffel
  Salt
20 g Smør
2 spsk Hvedemel
3 dl Mælk
2 dl Vand (Fra kartoflerne)
1 spsk Citronsaft
  Krydderier (Salt og peber)
1 bdt Persille
Vejledning

Farsen/Krebinetter

Start med at røre saltet ind i kødet i en stor skål.

Riv løget fint på et rivejern og bland alle ingredienserne sammen med kødet.

Rør det godt sammen og lad farsen trække i køleskabet i minimum 15 minutter, dog gerne længere tid.

Sørg for at farsen har stuetemperatur de skal steges. Det gør at de bliver stegt frem for kogt.

Krebinetterne skal veje 90 gram hver og oval formes. Samtidig skal de dobbelpaneres: Dvs. vend dem i melet, de piskede æg og derefter raspen og gentag processen en gang til. Smelt smørret ved middelhøj varme i en stor pande og lad det bruse op inden krebinetterne kommer på panden.

Steg dem i cirka 6 minutter pĂĄ hver side og de er nu klar til servering.

Brug evt. stegefedtet til at hælde oven på dine krebinetter eller til sovsen.

Krebinetter

 

Hvide kartofler

Skræl kartoflerne (eller skrub/vask dem hvis de er friske/nye) og kog dem i vand med salt i cirka 20 minutter.

Hvis du stikker i kartoflerne med en skarp kniv, så skal de falde af når du løfter kniven. Hvis de ikke gør det, så kog dem et par minutter mere og prøv igen.

 

Persillesovs

Skyl persillen grundigt og finhak den.

Lav først en opbagt sovs. Dvs. smelt 20 gram smør ved mellemhøj varme og kom de 2 skefulde mel deri. Pisk hurtigt og tilsæt lidt af mælken ad gangen. Når der ikke er mere mælk, tilsæt vandet fra kartoflerne - igen under kraftig omrøring.

Hæld den hakkede persille i sovsen og smag til med salt og peber. Hvis der stadig mangler smag, kan du tilføje fedtstoffet fra karbonaderne, lidt bouillon eller æbleeddike.

Hvis du ikke er fedtforskrækket, kan du med fordel erstatte lidt af mælken med fløde.

 

Servering

Server din krebinet med kartofler, persillesovs, syltede rødbeder og pynt evt. med persille.

Noter

Brug f.eks. hjemmelavet rasp.

Se f.eks. en opskrift på syltede rødbeder her.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.


Sociale medier