Kransekagestykker

Kransekagestykker

15 min
10 min
8  stk.
Profile picture for user Henriette Kristiansen
Henriette Kristiansen

✅Ja ja okay, lidt rustikke i udtrykket, men smagen!

✅Den er lige i øjet 😄

Mit allerførste forsøg med kransekage ever... og det er faktisk ikke så svært som frygtet.

Jeg har puttet nougat indeni, chokolade nedenunder og hakkede nødder øverst, sådan synes jeg nemlig de er allerbedst... 😊

Kransekagestykker

Om opskriften
Beskrivelse

Ja ja okay, lidt rustikke i udtrykket, men smagen!

Den er lige i øjet 😄

Mit allerførste forsøg med kransekage ever... og det er faktisk ikke så svært som frygtet.

Jeg har puttet nougat indeni, chokolade nedenunder og hakkede nødder øverst, sådan synes jeg nemlig de er allerbedst... 😊

Kransekagestykker

Ingredienser
Kransekage
225 g Marcipan
1 æggehvider (2/3 del af et bægre æggehvider )
40 g Flormelis
40 g Nougat
Bund
75 g Mørk chokolade
Top
1⁄2 dl Flormelis
1⁄2 æggehvider (1/3 af et bægre æggehvide )
  Hasselnødder (hakkede - 1 lille håndfuld )
Vejledning

Tænd ovnen på 220 grader.

Riv marcipanen groft og pisk æggehviderne let.

Put marcipan, æggehvider og flormelis i en skål, rør kort sammen med håndmixer.

Ælt færdig på flormelis drysset bord til fast, men blød og lidt klistret dej.

Tryk dejen flad, skær den i 4 eller 8 stykker, alt efter hvor store du vil have dine kransekagestykker.

Læg en stang nougat på hvert stykke og fold marcipanen op omkring.

Form dine stykker efter ønske og bag dem cirka 10 minutter - til de er fint lysebrune.

Lad dem afkøle, smelt chokoladen, dyp stykkerne i chokoladen, afkøl igen til chokoladen er stivnet.

Pisk æggehvide og flormelis sammen til glasur og pynt dine kager med glasuren.

Drys med hakkede hasselnødder.

Kransekagestykker

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Om forfatteren
Profile picture for user Henriette Kristiansen
Henriette Kristiansen
Bio
Instragram madblogger (henriette_ak)
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
20 min
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier