Koteletter med ponzu-sauce

Koteletter med ponzu-sauce

10 min
15 min
4  Portioner
Profile picture for user rasmusbredahl
rasmusbredahl
Kok
Koteletter er en dejlig og hurtig ret. Køb gerne frilandsgris eller økologisk gris, og spis lidt mindre af det. Så er det ikke dyrere. Soja, ingefær og chili klæder svinekød virkelig godt...
Om opskriften
Beskrivelse

Koteletter er en dejlig og hurtig ret. Køb gerne frilandsgris eller økologisk gris, og spis lidt mindre af det. Så er det ikke dyrere.

Soja, ingefær og chili klæder svinekød virkelig godt, og her er tilbehøret wok-agtigt og lynhurtigt at lave.

Jeg bruger den japanske yuzu-saft i min ponzu-sauce, som er en saft af en fermenteret, aromatisk japansk citrusfrugt.

Den kan købes i de fleste asiatiske madbutikker, men kan også udskiftes med citron- eller limesaft.

Ingredienser
4 Svinekoteletter (a' 130 gram )
3 spsk Citronsaft (eller yuzu-saft)
1 dl Tamari
1 Frisk ingefær (én knold der er fintrevet)
1 spsk Flormelis
2 spsk Sesamfrø
1⁄2 Spidskål (gerne rød)
1 Rød peberfrugt
2 Gulerødder
1 fed Hvidløg (hakket)
1⁄2 tsk Chili (knust chili)
2 strejf Sesamfrø
  Groft salt
  Peber (fra kværn)
  Ris (kogte basmatiris)
Vejledning

Blend tamari, revet ingefær, citronsaft/yuzu og flormelis sammen, og tilsæt sesamfrø.

Snit spidskål og peberfrugt i tynde strimler.

Skræl gulerødder, og skær dem i tynde bjælker.

Steg koteletterne 3 minutter på hver side.

Krydr med salt og peber, tag dem af varmen, og hold dem lune.

Kog ris efter anvisning på pakken.

På samme pande som koteletterne er stegt, ristes grøntsagerne med hakket hvidløg og knust chili i sesamolie, til det er mørt, men stadig har bid.

Krydr med salt og peber, men pas på med saltet, for ponzu-saucen er også salt i smagen.

Anret grøntsagerne på 4 tallerkener.

Kom koteletterne ovenpå, og slut af med et par skefulde ponzu-sauce på toppen.

Servér straks med kogte ris.

Kilde

Opskriften er fra min og Nikolaj Buchardts bog: neurogastronomi.com

Køb bl.a. bogen her hos Saxo.com

Om forfatteren
Profile picture for user rasmusbredahl
rasmusbredahl
Kok
Bio
Rasmus er madnørd og forfatter
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier