Koldskålsbudding

Koldskålsbudding

20 min
30 min
1  liter
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
☀Sommer på en🥣tallerken: KOLDSKÅLSBUDDING MED VANILJE OG CITRON. ✅Vi har opskriften fra bogen: "Klimakløgtigt Kagekalas", hvor forfatteren Jasmin Gabay skriver følgende om opskriften: "Budding er virkelig old school, men jeg forstår faktisk ikke, hvorfor vi ikke laver mere budding....
Om opskriften
Beskrivelse

Sommer på en tallerken: KOLDSKÅLSBUDDING MED VANILJE OG CITRON.

Opskriften er til 6-8 personer.

Vi har opskriften fra bogen: "Klimakløgtigt Kagekalas", hvor forfatteren Jasmin Gabay skriver følgende om opskriften:

"Budding er virkelig old school, men jeg forstår faktisk ikke, hvorfor vi ikke laver mere budding. Det smager vidunderligt og er den ultimative sommerhusdessert/mormor-dessert."

Ingredienser
5 Husblasblade
375 ml Piskefløde
1 Vaniljestang (både korn og stang)
150 g Æggeblomme
100 g Sukker
1 1⁄2 dl Kærnemælk
1 1⁄2 dl Ymer
1 Citron (både saft og skal fra en stor økologisk citron)
  Salt
Vejledning

1.    Læg husblas i blød i koldt vand. Varm fløde, vaniljekorn og den tomme vaniljestang op under jævnlig omrøring til lige under kogepunktet.

2.    Pisk imens æggeblommer og sukker let sammen og hæld den varme fløde i blandingen, mens du pisker godt til. Hæld cremen tilbage i gryden og lun blandingen ved lav varme under konstant omrøring, til cremen når en temperatur p. ca. 83-85 °C.

3.    Tag cremen af varmen, kom den vredne husblas i og opløs den under omrøring. Afkøl til 60 °C og tilsæt kærnemælk, ymer, citronsaft og -skal samt et nip salt. Sigt nu cremen over i en kande med hældetud.

4.    Sæt cremen i køleskabet og lad den sætte sig i et par timer. Rør så forsigtigt i cremen, så vaniljekorn og citronskal fordeles jævnt, og hæld cremen i en 1 liters buddingeform. Sæt buddingen på køl natten over.

5.    Inden servering dyppes buddingeformen i meget varmt vand, til buddingen smelter ganske let i siderne (det tager ikke mere end 10-15 sekunder). Vend buddingen ud på et serveringsfad ved at ryste den forsigtigt ud af formen.

Noter

TIP: Server enten med friske jordbær eller en syrlig bærkompot.
 

Om forfatteren
Profile picture for user Muusmann Forlag
Muusmann Forlag
Professionel
Bio
Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
8 t
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier