Koldhævet brød

Koldhævet brød
Sidst ændret:
Mandag den 7. december, 2020 - 21:35
Beskrivelse

Denne opskrift giver dig 2 dejlige, koldhævede brød på kun 4 ingredienser.

Opskriften kræver lidt tålmodighed, da der er meget ventetid - men det er bestemt ventetiden værd.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 stk.
Forberedelsestid
12 timer
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
12 timer, 30 minutter
Ingredienser
7 dl Vand
15 g Gær (Eller 1 tsk tørgær)
850 g Hvedemel
100 g Hvedemel (Til formning af dine brød)
Vejledning

Dag 1:

Opløs gær og salt i det kolde vand i en stor skål.

Rør hvedemelen i lidt ad gangen, til dejen er klisteret - men fast.

Koldhævet

Dæk skålen med en badehætte eller husholdningsfilm og sæt dejen på køl natten over.

Koldhævet

 

Dag 2 (næste morgen):

Koldhævet boller

Forvarm ovnen til 240 grader varmluft. Imens ovnen bliver varm, formes de to brød forsigt. Luften skal ikke slås ud af dejen.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og del dejen op i 2 klatter.

Placer halvdelen af dejen på den ene bageplade og halvdelen på den anden bageplade. Lav et lille snit i toppen af hvert brød inden de sættes i ovnen.

Koldhævet brød

Bag brødet i 5 minutter ved 240 grader varmluft, og skru derefter ovnen ned på 210 grader varmluft. Giv dem 20-30 minutter mere, alt efter hvordan din ovn varmer. 

Lad dem køle af på en bagerist inden de skal spises.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier