Koldhævede yoghurtboller med müsli

Koldhævede yoghurtboller med müsli

4 t
20 min
12  stk.
Profile picture for user Henriette Kristiansen
Henriette Kristiansen
I de her boller har jeg, udover yoghurt, også brugt havregryn og müsli - og de smager skønt! Bollerne er koldhævede natten over, og så var der hurtigt, lækkert lunt morgenbrød i morges.
Om opskriften
Beskrivelse

Har du en rest yoghurt eller andet surmælksprodukt til overs, så tøv ikke med at bruge det i dine boller - det gir en blød, saftig krumme og boller der holder sig lækre 2-3 dage.

I de her boller har jeg, udover yoghurt, også brugt havregryn og müsli - og de smager skønt! Bollerne er koldhævede natten over, og så var der hurtigt, lækkert lunt morgenbrød i morges.

De kan også sagtens bare hæve en times tid ved stuetemperatur, så fordobler du bare mængden af gær. Og det bedste? De laves helt uden fedtede dejfingre!

Ingredienser
Koldhævede yoghurtboller med müsli
1 dl Vand (lunken)
20 g Gær
7 dl Yoghurt (naturel, tykmælk, skyr, græsk yoghurt og kærnemælk kan også bruges)
3 dl Havregryn
4 dl Müsli
500 g Hvedemel (1/4 hvedemel kan evt. erstattes med grovere meltype, hvis du synes)
1 tsk Salt
1 spsk Honning
Desuden
  Mælk (til pensling)
Vejledning

Opløs gæren i vandet.

Rør øvrige ingredienser i og vend godt sammen. Dejen skal være fast, men let klistret. Sæt til hævning i køleskab natten over.

Næste morgen formes bollerne og sættes på bageplade med en ske. Lad dem lige “vågne” 15 minutters tid.

Bag så i cirka 20 minutter ved 200 grader almindelig ovn - til de er fine og gyldne. Servér.

Kilde

Følg min Instagram profil her.

Om forfatteren
Profile picture for user Henriette Kristiansen
Henriette Kristiansen
Bio
Instragram madblogger (henriette_ak)
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier