
Opskrift på koldhævede boller med kerner
Der er intet som nybagte boller! Jeg elsker at fylde hele hytten med duften af hjemmebag. For mig er det duften af hygge, hjem og trygge rammer.
Forleden dag fik jeg mødregruppen på besøg, og de fleste ved, hvad det betyder: Lidt lækkert til ganen!
Jeg besluttede mig for at bage lækre, koldhævede boller. Det plejer at gå rent hjem hos de fleste. Serveret lune med koldt smør og lidt ost og jordbær-rabarber marmelade, så sidder den gerne lige i skabet!
Det var ovenikøbet dejligt nemt at have med at gøre, fordi jeg kunne lave dejen allerede aftenen forinden.
Koldhævede boller med kerner opskrift

Koldhævede boller med kerner
Ingredienser
- 500 milliliter Vand koldt
- 10-15 gram Gær cirka
- 1 deciliter Rugmel
- 2 deciliter Kerner blandet, fx solsikkekerner, sesamfrø, hørfrø og græskarkerner
- 1 deciliter Havregryn
- 5 deciliter Hvedemel
- 1 tsk. Salt
Sådan gør du
- Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri.
- Tilsæt herefter rugmelet og kernerne (du kan bruge lige de kerner, du end foretrækker).
- Rør det hele godt sammen.
- Tilføj til sidst hvedemel og salt.
- Rør det hele sammen.
- Dæk det til med husholdningsfilm og sæt det på køl til næste dag.
- Sæt ovnen på højest mulige temperatur.
- Form cirka 12 boller af dejen ved hjælp af to spiseskeer og sæt dem op en bageplade beklædt med bagepapir.
- Sæt pladen i den forvamede ovn, skru temperaturen ned på 225 grader celsius og lad bollerne bage, indtil det lyder hult, når du "banker" på dem i bunden med fingrene. Bagetiden afhænger af din ovn, men det tager cirka et kvarters tid.
- Servér de lune boller.