x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Koldhævede boller med kerner

PER ASMUSSEN | 7. januar 2020

Der er intet som nybagte boller! Jeg elsker at fylde hele hytten med duften af hjemmebag. For mig er det duften af hygge, hjem og trygge rammer.

Koldhævede boller med kerner

Forleden dag fik jeg mødregruppen på besøg, og de fleste ved, hvad det betyder: Lidt lækkert til ganen!

Jeg besluttede mig for at bage lækre, koldhævede boller. Det plejer at gå rent hjem hos de fleste. Serveret lune med koldt smør og lidt ost og jordbær-rabarber marmelade, så sidder den gerne lige i skabet!

Koldhævede boller med kerner

Det var ovenikøbet dejligt nemt at have med at gøre, fordi jeg kunne lave dejen allerede aftenen forinden.

 

Koldhævede boller med kerner opskrift


Koldhævede boller med kerner

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 timer
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 6 personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 500 milliliter Vand koldt
  • Gær cirka 10 - 15 gram
  • 1 deciliter Rugmel
  • 2 deciliter Kerner blandet, fx solsikkekerner, sesamfrø, hørfrø og græskarkerner
  • 1 deciliter Havregryn
  • 5 deciliter Hvedemel
  • 1 tsk. Salt

Sådan gør du

    1. Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri.
    2. Tilsæt herefter rugmelet og kernerne (du kan bruge lige de kerner, du end foretrækker).
    3. Rør det hele godt sammen.
    4. Tilføj til sidst hvedemel og salt.
    5. Rør det hele sammen.
    6. Dæk det til med husholdningsfilm og sæt det på køl til næste dag.
    7. Sæt ovnen på højest mulige temperatur.
    8. Form cirka 12 boller af dejen ved hjælp af to spiseskeer og sæt dem op en bageplade beklædt med bagepapir.
    9. Sæt pladen i den forvamede ovn, skru temperaturen ned på 225 grader celsius og lad bollerne bage, indtil det lyder hult, når du "banker" på dem i bunden med fingrene. Bagetiden afhænger af din ovn, men det tager cirka et kvarters tid.
    10. Servér de lune boller.
    Koldhævede boller med kerner
     

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.