Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Koldhævede boller med kerner

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

7. januar 2020
Nemme friskbagte og koldhævede boller til morgenmaden, frokosten eller fødselsdagen. Klargøres aftenen inden og bages dagen efter!

Opskrift på koldhævede boller med kerner

Der er intet som nybagte boller! Jeg elsker at fylde hele hytten med duften af hjemmebag. For mig er det duften af hygge, hjem og trygge rammer.

Koldhævede boller med kerner

Forleden dag fik jeg mødregruppen på besøg, og de fleste ved, hvad det betyder: Lidt lækkert til ganen!

Jeg besluttede mig for at bage lækre, koldhævede boller. Det plejer at gå rent hjem hos de fleste. Serveret lune med koldt smør og lidt ost og jordbær-rabarber marmelade, så sidder den gerne lige i skabet!

Koldhævede boller med kerner

Det var ovenikøbet dejligt nemt at have med at gøre, fordi jeg kunne lave dejen allerede aftenen forinden.

Koldhævede boller med kerner opskrift


Antal: 6 personer

Koldhævede boller med kerner

Nemme friskbagte og koldhævede boller til morgenmaden, frokosten eller fødselsdagen. Klargøres aftenen inden og bages dagen efter!
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 timer
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 500 milliliter Vand koldt
  • 10-15 gram Gær cirka
  • 1 deciliter Rugmel
  • 2 deciliter Kerner blandet, fx solsikkekerner, sesamfrø, hørfrø og græskarkerner
  • 1 deciliter Havregryn
  • 5 deciliter Hvedemel
  • 1 tsk. Salt

Sådan gør du

  • Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri.
  • Tilsæt herefter rugmelet og kernerne (du kan bruge lige de kerner, du end foretrækker).
  • Rør det hele godt sammen.
  • Tilføj til sidst hvedemel og salt.
  • Rør det hele sammen.
  • Dæk det til med husholdningsfilm og sæt det på køl til næste dag.
  • Sæt ovnen på højest mulige temperatur.
  • Form cirka 12 boller af dejen ved hjælp af to spiseskeer og sæt dem op en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Sæt pladen i den forvamede ovn, skru temperaturen ned på 225 grader celsius og lad bollerne bage, indtil det lyder hult, når du "banker" på dem i bunden med fingrene. Bagetiden afhænger af din ovn, men det tager cirka et kvarters tid.
  • Servér de lune boller.