Koldhævede boller

Koldhævede boller

12 t
30 min
20  Stk
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør

Lækre koldhævede boller lavet på kun 4 ingredienser. 👌

Om opskriften
Beskrivelse

Lækre koldhævede boller lavet på kun 4 ingredienser.

Ingredienser
15 g Gær (Eller 1 tsk tørgær)
7 dl Vand (Koldt vand)
6 g Groft salt
850 g Hvedemel
100 g Hvedemel (Til formning af bollerne)
Vejledning

Dag 1:

Opløs gær og groft salt i det kolde vand i en stor skål.

Rør hvedemelet i lidt ad gangen, til dejen er klistret - men fast.

Koldhævet

Dæk skålen med en badehætte eller husholdningsfilm og sæt dejen på køl natten over.

Koldhævet

 

Dag 2 (næste morgen):

Koldhævet boller

Forvarm ovnen til 240 grader varmluft. Imens ovnen bliver varm, formes bollerne forsigtig.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og del dejen op i 20 klatter.

 

Rul forsigtig dejen op til boller uden at slå luften ud af dejen.

Placer bollerne på bagepapirsbeklædte bageplader med 10 på hver plade. Der skal være plads mellem bollerne.

Koldhævet boller

Lav et lille snit i toppen af hver bolle, inden de sættes i ovnen.

Bag bollerne i 5 minutter ved 240 grader varmluft, og skru derefter ovnen ned på 210 grader varmluft.

Giv dem 15-25 minutter mere, alt efter hvordan din ovn varmer. 

Lad dem køle af på en bagerist inden de skal spises.

Noter

Er du ikke til dej på fingerne, så sæt dejen af med en ske på bagepladerne. Bollerne får et mere rustikt look, men smagen er stadig dejlig

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier