Kold bearnaise creme

Kold bearnaise creme

5 min
0 min
4  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion

✅Den dejlige smag af Sauce Bearnaise, blot i en kold sauce i stedet for.

✅En varm sommerdag med bøffer på grillen giver som regel ikke en anledning til at stå og lave en hjemmerørt Sauce Bearnaise. Men den fede og syrlige passer bare så fantastisk sammen med en god bøf, så her har vi vores udgave af en let, hjemmelavet kold bearnaise dressing.

Ingredienserne skal blot røres sammen, og trække i et par minutter - så bliver det ikke nemmere.

Ideen til opskriften fik jeg af en ven for mange år siden, da han blot rørte en bøtte creme fraiche sammen med et brev Knorr Bearnaise-pulver. Det brugte han som dip til chips. 

Om opskriften
Beskrivelse

Den dejlige smag af Sauce Bearnaise, blot i en kold sauce i stedet for.

En varm sommerdag med bøffer på grillen giver som regel ikke en anledning til at stå og lave en hjemmerørt Sauce Bearnaise. Men den fede og syrlige passer bare så fantastisk sammen med en god bøf, så her har vi vores udgave af en let, hjemmelavet kold bearnaise dressing.

Ingredienserne skal blot røres sammen, og trække i et par minutter - så bliver det ikke nemmere.

Ideen til opskriften fik jeg af en ven for mange år siden, da han blot rørte en bøtte creme fraiche sammen med et brev Knorr Bearnaise-pulver. Det brugte han som dip til chips. 

Ingredienser
150 g Creme Fraiche (18 %)
1 spsk Bearnaise essens
1 spsk Estragon (Frisk eller tørret.)
1 tsk Citronsaft
1 tsk Flagesalt
  Hvid peber (Efter smag. Kan udelades)
  Cayennepeber (Efter smag. Kan udelades)
Vejledning

Opskriften er super let at lave:

Bland creme fraiche sammen med bearnaise essens, estragon, citronsaft og flagesalt. 

Smag den herefter til med hvid peber, caynennepeber og evt. mere salt/essens.

Lad den trække i et par minutter og den er klar til servering.

Kold bearnaise creme

Noter

Mht. bearnaise essensen. Så kan du lave din egen (se opskriften herunder) eller blot bruge en købeudgave.

 

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier