Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kokosmuffins

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

3. juni 2019
Har I lyst til lidt lækkert hjemmebag i løbet af ugen, kan jeg anbefale de her kokos-cupcakes med limecurd indeni og limemoussé på toppen.

Opskrift på kokosmuffins

Åh er lige landet i sofaen med en af disse kokos cupcakes…

Har I lyst til lidt lækkert hjemmebag i løbet af ugen, kan jeg anbefale de her kokos-cupcakes med limecurd indeni og limemoussé på toppen.

Det kan man da godt lige bruge i det her grå blæsevejr, ikke?


Antal: 12 stk.

Kokosmuffins

Har I lyst til lidt lækkert hjemmebag i løbet af ugen, kan jeg anbefale de her kokos-cupcakes med limecurd indeni og limemoussé på toppen.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Dessert, Sødt
Køkken: Amerikansk

Ingredienser

Cupcakes

  • 3.5 deciliter Mel
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 2 spsk. Kokosmel
  • 125 gram Smør Blødt
  • 1.5 deciliter Sukker
  • 2 stk. Æg
  • 2 deciliter Mælk
  • 1.25 deciliter Kokosmælk

Limecurd

  • 1 deciliter Limesaft
  • 100 gram Sukker
  • 1 stk. Æg Stort
  • 30 gram Smør

Sådan gør du

Cupcakes: 

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Bland mel, vanillesukker, bagepulver og kokosmel i en skål.
  • I en anden skål røres smør og sukker hvidt.
  • Tilsæt æg et ad gangen, rør lidt imellem hver.
  • Rør mælk, kokosmælk og melblanding i til en fin jævn dej.
  • Fordel i muffinsforme og bag 20-25 minutter.

Limecurd:

  • Imens laves limecurden.
  • Limesaft, sukker og æg varmes forsigtigt op i en gryde, mens du rører.
  • Efter 10-15 min begynder massen at tykne, så putter du smør i og rører til det er smeltet.
  • Tag af varmen og lad køle lidt på bordet.

Samling af dine muffins/cupcakes:

  • Når cupcakesene er afkølet, skærer du et hul ned i midten og putter limecurden i.
  • Det der blir til overs, kan du opbevare i et glas med låg på køl i 1-2 uger.
  • Det blir stivere, når det afkøles og kan bruges som ingrediens i frosting eller som smørepålæg. 

Noter

Hvis du vil ha limemoussé ovenpå, er det en god ide at starte med den, da den lige skal et par timer på køl. Men du kan også bare toppe med en glasur eller lidt kokos ?
Limemoussé laves sådan:
Sæt husblas i blød i koldt vand 10 minutter. Kog limesaft sammen med sukker, tag af varmen og smelt husblassen i.
Pisk fløden stiv, rør limeskal i. Rør lime/sukkerblandingen sammen med yoghurten og vend blandingen i fløden. Vend pastafarve i, hvis det ønskes. 
Sæt på køl til brug. 
Efter et par timer (den skal være stivnet) kan du putte mousséen i en sprøjtepose og bruge den på dine cupcakes ?