Kokosmælk og kokossmør

Kokosmælk og kokossmør
Sidst ændret:
Tirsdag den 5. november, 2019 - 15:00
Beskrivelse

Super nem og hurtig opskrift på velsmagende kokosmælk og kokossmør.

Der er til cirka 1 liter kokosmælk og 1,25 dl kokossmør i opskriften her.

Vi har opskriften fra bogen "Nødder"

Sværhedsgrad
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
15 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kokosmælk)
2 dl Kokosmel (Cirka 65 gram)
8 dl Vand (Kan være op til 12 dl)
1⁄2 tsk Vaniljesukker (Kan udelades)
  Salt (1 nip fint himalayasalt. Kan udelades)
  Opskriftsgruppe (Kokossmør)
4 1⁄2 dl Kokosmel (Cirka 150 gram)
1⁄2 tsk Vaniljesukker (Kan udelades)
  Salt (1 nip fint himalayasalt. Kan udelades)
  Krydderier (Evt. smagsgivere som kakao, kanel, kardemomme, citron- eller appelsinskal)
Vejledning

Kokosmælk

Kog vandet op og lad det afkøle nogle minutter til ca. 80 °C.

Blend det med kokosmel, vaniljepulver og salt.

Mængden af vand afhænger lidt af, hvad du skal bruge mælken til.

Er det til en curry fx, hvor du gerne vil have en lidt tyk og fed mælk, så lav den med mindre vand – og er den til smoothies eller latte, eller ønsker du den tyndere version i varme retter, så lav den med mere vand.

Start evt. med at blende 8 dl i og tilføj mere, til den er netop, som du ønsker den. 

Kokosmælken har en tendens til at klumpe lidt, når den står på køl. Det gør intet, hvis du skal bruge den i mad, men kan godt være lidt ubehageligt, hvis du ønsker at drikke den som mælk. 

Mælken holder sig fint 2-3 dage på køl.

 

Kokossmør

Du kan lave fint, hvidt, mildt kokossmør af det rå kokosmel, eller du kan riste det let på panden, så det lige netop begynder at brune rundt omkring.

Jeg foretrækker sidstnævnte, men det er så lidt mere markant i smagen.

Kom kokosmel, vaniljepulver og salt i en foodprocessor eller minihakker og kør nogle minutter, til du har en cremet smør.

Det tager ca. 5-10 minutter alt efter køkkenmaskine, og hvor fast du ønsker smørret, og du skal nok skrabe massen lidt ned ad siderne nogle gange undervejs.

Smag evt. til med nogle af de foreslåede smagsgivere.

Hæld smørret på et rent, skoldet glas med tætsluttende låg og opbevar det på køl.

Kokossmørret holder sig min. 1 uges tid.

Noter


Kilde

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Nødder", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier