ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kokosis med hindbær og chokoladestjerner

FADLSFORLAG | 23. april 2019
Lækker og dejlig hjemmelavet kokosis, som du uden problemer kan lave laktosefri. Den her udgave er rørt på ismaskine, men du kan sagtens lave den uden

Lækker og dejlig hjemmelavet kokosis, som du uden problemer kan lave laktosefri.

Den her udgave er rørt på ismaskine, men du kan sagtens lave den uden.

Vi har opskriften fra bogen: “Sund mave – low FODMAP diet“, hvor forfatterne Camilla Thrysøe og Mia Schomacker siger følgende om den:

“Der findes ikke meget laktosefri is på markedet, der også er FODMAP-venligt, men så er det heldigt, at du selv kan lave sådan en is, der smager fantastisk! Hvis du er så heldig at eje en ismaskine, er denne kokosis værd at prøve! Du behøver ikke at investere i en dyr ismaskine – en mindre og billigere version kan sagtens give et lækkert resultat. Hvis du ikke ejer en ismaskine, kan du også lave isen ved at stille den i fryseren og røre i den ca. hver halve time, indtil den er blevet frossen.”


Antal: 6 personer

Kokosis med hindbær og chokoladestjerner

Lækker og dejlig hjemmelavet kokosis, som du uden problemer kan lave laktosefri. Den her udgave er rørt på ismaskine, men du kan sagtens lave den uden
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: fadlsforlag
Ret: Dessert, Sødt
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time 40 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 6 stk. Pasteuserede æggeblommer
  • 125 gram Sukker
  • 1 stk. Vaniljestang
  • 1 dåse Kokosmælk Ikke light
  • 2 deciliter Piskefløde Eventuelt laktosefri
  • 1/2 stk. Lime kun saften

Pynt

  • 100 gram Hindbær
  • 50 gram Mørk chokolade

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn luftig med en elpisker.
  • Kom kokosmælk, piskefløde og limesaft i en gryde, og varm det godt op ved middel varme – det skal blive varmt, men det må ikke koge!
  • Tilsæt den luftige æggesnaps lidt ad gangen, imens du pisker med håndkraft.
  • Varm hele blandingen igennem ved middel varme, imens du fortsat pisker.
  • Husk, at det stadig ikke må koge, da æggene så vil stivne. Fortsæt, indtil ismassen begynder at tykne – det kan godt tage nogle minutter.
  • Hæld ismassen i en beholder, og stil den på køl. Når ismassen er helt kølet ned, laves den på en ismaskine.
  • Isen tages op af fryseren en halv times tid før servering.
  • Ved servering pyntes med friske hindbær og hakket chokolade.

Noter

TIP: Piskefløde kan erstattes med minimælk for en mere fedtfattig version.
Prøv også at tilsætte lidt kokosflager eller kokosmel til isen – det giver en lækker smag og lidt bid i isen.

Om forfatteren




Vi har fået opskriften fra bogen: "Sund mave – low FODMAP diet"