Lækker og dejlig hjemmelavet kokosis, som du uden problemer kan lave laktosefri.
Den her udgave er rørt på ismaskine, men du kan sagtens lave den uden.
Vi har opskriften fra bogen: “Sund mave – low FODMAP diet“, hvor forfatterne Camilla Thrysøe og Mia Schomacker siger følgende om den:
“Der findes ikke meget laktosefri is på markedet, der også er FODMAP-venligt, men så er det heldigt, at du selv kan lave sådan en is, der smager fantastisk! Hvis du er så heldig at eje en ismaskine, er denne kokosis værd at prøve! Du behøver ikke at investere i en dyr ismaskine – en mindre og billigere version kan sagtens give et lækkert resultat. Hvis du ikke ejer en ismaskine, kan du også lave isen ved at stille den i fryseren og røre i den ca. hver halve time, indtil den er blevet frossen.”
Kokosis med hindbær og chokoladestjerner
Ingredienser
- 6 stk. Pasteuserede æggeblommer
- 125 gram Sukker
- 1 stk. Vaniljestang
- 1 dåse Kokosmælk Ikke light
- 2 deciliter Piskefløde Eventuelt laktosefri
- 1/2 stk. Lime kun saften
Pynt
- 100 gram Hindbær
- 50 gram Mørk chokolade
Sådan gør du
- Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn luftig med en elpisker.
- Kom kokosmælk, piskefløde og limesaft i en gryde, og varm det godt op ved middel varme – det skal blive varmt, men det må ikke koge!
- Tilsæt den luftige æggesnaps lidt ad gangen, imens du pisker med håndkraft.
- Varm hele blandingen igennem ved middel varme, imens du fortsat pisker.
- Husk, at det stadig ikke må koge, da æggene så vil stivne. Fortsæt, indtil ismassen begynder at tykne – det kan godt tage nogle minutter.
- Hæld ismassen i en beholder, og stil den på køl. Når ismassen er helt kølet ned, laves den på en ismaskine.
- Isen tages op af fryseren en halv times tid før servering.
- Ved servering pyntes med friske hindbær og hakket chokolade.
Noter
Om forfatteren
Vi har fået opskriften fra bogen: "Sund mave – low FODMAP diet"