Kokos panna cotta

Kokos panna cotta

2 t
30 min
4  Portioner
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
‚úÖOpskriften her er temmelig langt fra den originale italienske versionūü§§ da den bl.a. indeholder kokos, mango og passionsfrugt!
Om opskriften
Beskrivelse

Panna cotta betyder kogt fl√łde¬†og¬†er oprindeligt en italiensk dessert.

Opskriften her er temmelig langt fra den originale italienske version, da den bl.a. indeholder kokos, mango og passionsfrugt.¬†Det bliver den dog ikke d√•rligere af, og de eksotiske r√•varer tilf√łrer den kendte dessert et frisk pust.¬†¬†

Listen over ingredienser er lang, til gengæld er ingen af dem svære at skaffe. En superlækker dessert, som kan laves god tid i forvejen - og så ligner den en million.

Ingredienser
2 dl Piskefl√łde
1 1⁄4 dl M√¶lk
1 3⁄4 dl Kokosm√¶lk
85 g Sukker
2 Husblas (i ark)
40 g æggehvider
80 g Sukker
1 Æg
2 Æggeblommer
65 g Passionsfrugtpuré (fås på glas)
50 g Sukker
1⁄2 Husblas (1/2 blad)
10 g Sm√łr
100 g Mangopuré (fås på glas)
1⁄4 dl Vand
25 g Sukker
1 g Agar agar
100 fed Tapiokaperler (eller sagogryn)
4 dl Vand
1 1⁄4 dl Kokosm√¶lk
25 g Palmesukker (revet)
100 g Sukker
3 spsk Vand
20 g Glukosesirup
3 Safran (tråde)
200 g Ananas (skrællet og skåret i tern)
Vejledning

Panna Cotta:

Forvarm ovnen til 100 grader

Udbl√łd husblassen i koldt vand i 10-15 minutter.

Piskefl√łde, m√¶lk, kokosm√¶lk og sukker kommes i en gryde.

Opvarm ingredienserne til 80 grader og tag derefter gryden af varmen. 

Knug den udbl√łdte husblas fri for v√¶ske og kom den i den varme v√¶ske.

R√łr grundigt, s√• husblassen opl√łses.

Passer blandingen gennem en sigte og stil den til afk√łling i k√łleskabet.

N√•r den er kold, h√¶ldes den i en dessertform beregnet til at st√łbe v√¶sker i halvkugler.¬†

S√¶t formen i k√łleskabet, til den er stivnet.

 

Marengs:

Kom æggehvide og sukker i en skål, der kan tåle at stå over et vandbad.

Placer sk√•len over en gryde med kogende vand -¬†sk√•lens bund m√• ikke¬†r√łre vandet.¬†

Pisk kraftigt, indtil massen bliver tyk og sirupsagtig og alle sukkerkrystaller¬†er opl√łst.

Fjern skålen fra varmen og bred med en paletkniv et meget tyndt lag af marengsmassen ud på et ark bagepapir.

Bag marengsen¬†i ovnen i cirka 45 minutter, til¬†den er spr√łd.

Tag marengsen ud af ovnen.

Br√¶nd overfladen¬†med en gasbr√¶nder, til den er lysebrun,¬†og bryd¬†efterf√łlgende marengsen i passende stykker til senere brug.

 

Passionfrugtcurd:

Udbl√łd husblas i koldt vand i 10-15 minutter.

Pisk æg, passionsfrugtpuré og sukker sammen i en skål, der kan tåle vandbad.

Sk√•len placeres over en gryde med kogende vand - vandet m√• ikke r√łre sk√•lens bund.

R√łr rundt i blandingen med¬†en grydeske, til den begynder at tykne.¬†

Kom den udbl√łdte¬†husblas samt¬†sm√łrret i blandingen¬†og r√łr godt rundt.

Fjern skålen fra varmen og passer blandingen gennem en sigte.  

H√¶ld blandingen i en spr√łjtepose og s√¶t den til afk√łling i k√łleskabet.

Mangogele:

Kom mangopuré, vand og sukker i en gryde.

Tils√¶t agar agar og pisk det¬†ind i v√¶sken, indtil det¬†er opl√łst.

Passer¬†v√¶sken gennem en sigte¬†og s√¶t den til afk√łling i en bradepande.

Når geleen er stivnet, skæres den i små tern på 1x1 centimeter.

Kokos-sago:

Hæld vand og tapiokaperler  i en gryde. 

Bring gryden i kog og lad indholdet koge ved svag varme, indtil midten af ‚Äč‚Äčperlen blot er en lille hvid prik.

Skyl tapiokaperlerne i koldt vand og hæld vandet fra.

Tils√¶t¬†palmesukker og kokosm√¶lk, r√łr det godt sammen og s√¶t¬†til side.


Karamelliseret ananas:

Den karamelliserede¬†ananas laves ved at opvarme sukker, vand og glukosesirup i en gryde under omr√łring.

R√łr, til alt sukkeret er opl√łst og¬†v√¶sken er let brunet.

Tilsæt ananas og safran og lad frugten karamellisere.

Fjern gryden fra varmen og tag ananasstykkerne op.

L√¶g¬†dem p√• bagepapir for at afk√łle.

 

Servering:

Placer de kolde panna cotta'er på tallerkenerne.

Pynt med passionsfrugtcurd, kokossago, karameliseret ananas, stykker af brændt marengs og mangogelé.

Noter

Det ser flot ud at pynte kager og desserter med et skud frisk mynte eller citronmelisse. 

Kilde
Om forfatteren
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
Bio
Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for.
Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

 

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier