Kogte hvide asparges

Kogte hvide asparges

2 min
8 min
2  personer
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Lækker forret/frokost med kogte hvide asparges, brunet smør, hasselnødder og håndpillede rejer.
Om opskriften
Beskrivelse

Lækker forret/frokost med kogte hvide asparges, brunet smør, hasselnødder og håndpillede rejer.

Forårstid er aspargestid. Udover at solen og lidt varme er vendt tilbage, så er asparges helt klart et af forårets højdepunkter - især de hvide hvis du spørger mig. Vi har ikke helt den samme begejstring for planten som tyskerne, der sågar har asparges festivaller.

Jeg foretrækker de hvide og typisk i sammenhæng med brunet smør, Sauce Hollandaise, Sauce Mousseline eller hjemmerørt mayonnaise.

Kogte hvide asparges

Ingredienser
6 Hvide asparges (du kan nøjes med to pr. person hvis de er lige så store som mine)
  Salt
50 g Smør (kan erstattes af 40 gram ghee)
20 g Hasselnødder
1 tsk Citronsaft
  Rejer (gerne fjordrejer eller håndpillede)
Vejledning

Start med at skrælle dine hvide asparges:

Skræl fra toppen (hovedet) og nedad. Hovedet skal forblive på. Skræl hele vejen rundt og stop når det ikke trevler mere i kanterne.

Kom vand og rigeligt salt i en gryde.

Bring vandet i kog.

Læg dine asparges i gryden og kog dem i 4 minutter hvis de har en almindelig størrelse og 6 minutter hvis de er meget store. Mine var det sidste.

Smelt smørret ved middelhøj varme (9 ud af 14 på mit komfur) i en pande og lad det bruse, så det bruner. Hvis du bruger vores udgave af ghee, så behøver du ikke at brune det.

Kom hasselnødderne med skind på panden og vend dem et par gange rundt i smørret.

Tag nødderne af panden og hak dem groft.

Tilsæt citronsaft til smørret og skru ned på lav varme (3 ud af 14 på mit komfur).

Tag dine asparges op og direkte ned i panden. De skal ikke tørres af, den smule væske de har på sig skal bruges til "saucen".

Sluk for panden og vend dine asparges rundt i smørblandingen i 30-45 sekunder, så det klistrer sig til dem.

Placer dem på en tallerken sammen med hakket nødder og krydr med salt og peber fra kværn.

Kom håndpillede rejer ved og server straks.

Kogte hvide asparges

Noter

Du vil sagtens kunne rive parmesan eller tørrede æggeblommer på toppen og friske krydderurter vil også give god mening.

Havde jeg haft lidt mere tid og ikke været så sulten da jeg lavede denne ret, havde jeg nok pocheret et æg og lagt på toppen.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier