Knuste kartofler

Knuste kartofler

20 min
30 min
4  personer
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Supersprøde og klassiske knuste kartofler serveret direkte fra ovnen. Et lækkert alternativ når tiden er til nyt tilbehør!
Om opskriften
Beskrivelse

Bevares, det her er nok ikke de sundeste kartofler, du kan beslutte dig for at lave, men hjemme hos os ELSKER vi sprøde kartofler, og de her simpelthen all in på sprøde!

Tanken med knuste kartofler er nemlig at skabe mere overflade, der dermed kan blive sprødt.

Knuste kartofler

Knuste kartofler

 

Knuste kartofler opskrift

Ingredienser
1 kg Kartofler
1 spsk Eddike
  Salt og peber
3⁄4 dl Olie
Vejledning
  1. Kog kartoflerne i vand med eddike i 10 minutter.

  2. Hæld vandet fra kartoflerne og placér dem på en rist, hvor de kan køle af /dampe af i 5 - 10 minutter. Så får du nemlig fjernet noget af væsken, der er din fjende i kampen om at få kartoflerne sprøde.

  3. Giv de afkølede kartofler et tryk, for eksempel med en kartoffelmoser / stamper. Der skal ikke trykkes så meget, de skal blot gå lidt i stykker i toppen (og bunden hvis du har dem på en rist). Tanken er, at det giver mere overflade, der kan gøres sprødt.

  4. Krydr kartoflerne med salt og peber.

  5. Hæld olie i en lille skål og vend kartoflerne heri. Hvis du er tålmodig, så vend hver kartoffel i enkeltvis, så er du sikker på at de alle får lidt olie godt fordelt på sig.

  6. Placér kartoflerne i et ildfast fad og sæt fadet i ovnen.

  7. Tilbered dem ved 180 grader varmluft i 30 - 45 minutter. Hvert 15. minut åbner du ovnen, giver kartoflerne et lille tryk igen og overøser hver af kartoflerne med lidt olie fra fadet. Fortsæt sådan indtil at de er gyldne og sprøde. Det tog cirka 45 minutter for mig, men du kan godt stoppe efter 30 minutter - jeg gik bare all-in på sprødheden :-)

  8. Tag kartoflerne ud af ovnen, når de er færdige. Læg dem på fedtsugende papir og servér straks. 

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
10 min
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier