Klimavenlig kødsauce

Klimavenlig kødsauce

15 min
30 min
6  Portioner
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion

Her får du opskriften på en lækker, velsmagende kødsovs.✅ Der tilmed er klimavenlig.🍝 Du kan nemt tilpasse retten ved at tilføje andre grøntsager😍

Om opskriften
Beskrivelse

Her får du opskriften på en lækker, velsmagende kødsovs, der tilmed er klimavenlig. 

Klimaforskerne peger ikke overraskende på, at vi skal skære væsentligt ned på vores kødforbrug. Faktisk mener nogle, at vi skal helt ned på 100 g okse-eller svinekød om ugen. Derudover anbefales det også at man fra et sundhedsmæssigt perspektiv skærer kødforbruget ned til under 500 g i De 10 Kostråd. 

Det kan være en svær opgave, og hvis man vil bidrage til sin egen sundhed og til klimakampen uden at undvære kød fuldstændig, så er her et bud på en klimavenlig kødsauce. Det meste af kødet er erstattet af sojagranulat, som faktisk indeholder mere protein end oksekød. Og for at få noget smag ind i saucen er der tilsat 125 g bacon. Man kan selvfølgelig lave om på retten på mange måder. Man kan tilføje andre grønsager, og man kan udelade bacon, hvis man vil lave retten vegansk.

God fornøjelse!

Ingredienser
2 Løg
2 Gulerødder
3 Bladselleri
2 Peberfrugt
3 fed Hvidløg
125 g Bacon
1 ds Tomatpure
2 dl Rødvin (Eller hvidvin)
1 ds Flåede tomater
2 tsk Timian
  frisk rosmarin (Stilke)
1 tsk Dijonsennep
1⁄2 tsk Cayennepeber
1 tsk Brun farin
1⁄2 l Bouillon
90 g Sojagranulat
  Trøffelolie (Ca. 10 dråber)
  Salt og peber
  Parmesan
  Olivenolie
500 g Spaghetti
Vejledning

Rens og snit gulerødder, løg, hvidløg, selleri og peberfrugt.

Svits løg, gulerod, hvidløg og selleri og peberfrugt i olie et par minutter i en sautérpande – steg 1-2 grønsager ad gangen og sæt dem alle til side.

Steg bacon.

Tilsæt tomatpure og rør rundt - lad det stege 1-2 min.

Tilsæt alle grønsagerne.

Tilsæt vin, og lad det koge et par minutter.

Tilsæt flåede tomater, timian, rosmarin, dijon, cayennepeber, brun farin, trøffelolie og bouillonvand.

Lad det simre i ca. 15-30 min.

Imens koger du pasta (al dente). 

Tilsæt sojagranulat og rør rundt.

Lad det simre i ca. 10 min.

Smag til med salt og peber.

Bland Kødsaucen i spaghettien lad det stå et øjeblik, så saucen trænger ind i pastaen. 

Anrettes med revet parmesan og lidt olivenolie på toppen.

Om forfatteren
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Bio
Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier