ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Klejner

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 25. september 2018
Vi giver dig her en simpel, nem og velsmagende opskrift på dejlige klejner.
Hjemmelavet klejner

Klejner er lig med jul hos os.

Vi giver dig her en simpel, nem og velsmagende opskrift på de dejlige klejner.

Vores udgave er kogt i palmin og smager fantastisk.

Klejner er lig med jul hos os. Vi giver dig her en simpel, nem og velsmagende opskrift på de dejlige klejner. Vores udgave er kogt i palmin og smager fantastisk.

Hjemmelavet klejner
Antal: 50 stk.

Klejner

Vi giver dig her en simpel, nem og velsmagende opskrift på dejlige klejner.
3.25 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 250 gram Hvedemel
  • 60 gram Sukker
  • 60 gram Smør Kan erstattes af margarine
  • 1 stk. Æg
  • 0.75 deciliter Fløde
  • 0.5 tsk. Hjortetaksalt
  • Palmin Til kogningen. Cirka 500 gram

Sådan gør du

  • Start med at finde en stor skål, hvor du sigter melet og hjortetaksaltet sammen i.
    Bland de andre ingredienser i og ælt det sammen til en glat dej.
    Sæt den i køleskabet og lad den hvile i 30 minutter.
    Tag dejen ud af køleskabet og placer den på et meldrysset bordplade.
    Rul den tyndt ud (cirka 5-7 mm tykkelse).
    Brug en klejnespore til at skære dejen ud i harlekinfirkanter på cirka 5 x 2 cm.
    Klejner
    Skær herefter er snit på langs midt i din klejne og vrid den ene halvdel igennem.
    Klejner
    Varm din palmin op i et tykbundet gryde til cirka 180 grader. Brug et termometer til at tjekke temperaturen. Hvis du ikke har det, så kan du prøve at lægge en lille klat dej ned i gryden - hvis palminen bruser op, så er den klar til brug.
    Kog klejnerne i gryden og sørg for at de bliver vendt undervejs. Det sikrer at de bliver bagt jævnt, da vi vil "svømme" mod overfladen.
    Lad vær med at komme for mange klejner i gryden på én gang, da det vil sænke palminens temperatur for meget.
    Når de er gyldne tages de op og placeres på fedtsugende papir hvor de skal køle af.
    Klejner
    Klejner
     
     

Noter

Et godt tip er at bruge en hulske til at arbejde med klejnerne i gryden.
Desuden skal de placeres i kagedåse med et lag køkkenrulle i bunden.
Opbevar dem tørt og køligt.
 

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

Se flere opskrifter på julebag her.