Klatkagevafler med mango-myntesalsa

Klatkagevafler med mango-myntesalsa

15 min
15 min
6  stk.
fadlsforlag
Redaktion
Klatkager af overskynde risengrød er altid et sikkert hit. I den her lækre opskrift bages klatkagerne i et vaffeljern og serveres med en mango-myntesalsa.
Om opskriften
Beskrivelse

Klatkager af overskynde risengrød er altid et sikkert hit. I den her lækre opskrift bages klatkagerne i et vaffeljern og serveres med en mango-myntesalsa.

Opskriften kræver et belgisk vaffeljern.

Vi har opskriften fra Camilla Stemann Jensens bog: "Vidunderlige vafler" og hun siger følgende om opskriften:

"Det er jo nærmest en del af juledageritualerne, at den overskydende risalamande skal ende ud i klatkager. Jeg kender endda folk, som laver en ekstra stor portion af juledesserten – blot så der er nok til klatkager også. Men kan de vafles? Naturligvis! Balancér den søde vaffel med en mango-myntesalsa og evt. lidt hakket mørk chokolade. Et frisk indslag oven på den tunge julemad." 

Ingredienser
Klatkagevafler
2 Æg
2 dl Risengrød (Kold)
1 dl Hvedemel
1 tsk Vaniljesukker (Eller vanilje)
1 tsk Bagepulver
  Salt (Afhængig af hvor salt grøden er i forvejen)
Mango-myntesalsa
1⁄2 pk Mango (Optøet mango fra frost eller 1 frisk mango)
1 dl Mynte
1 tsk vanilje (Eller lakrids)
  Mørk chokolade (30-35 gram. Hakket)
Vejledning

1. Adskil æggeblommer fra hvider, og pisk blommerne sammen med risengrød, mel, vanilje, bagepulver og salt.

2. Pisk æggehviderne luftige i en anden skål, og bland det sammen med resten. Lad dejen stå 5-10 minutter.

3. Kom smør eller kokosolie på vaffeljernet, og put ca. 1 dl dej på pla¬den. Dejen behøver ikke at nå helt ud til kanten. Bag i 4-5 minutter, alt efter hvor sprød du ønsker din klatkagevaffel.

4. Blend mango, mynte og vanilje i en minihakker eller blender. Hvis det er frisk mango, kan du også hakke den i stedet for at blende og herefter blande med mynteblade og vanilje. 

5. Hæld mango-myntesalsaen over vaflerne, og drys med hakket chokolade.
 

Noter

Tip: Hvis du vil lave mango-myntesalsa til andre retter, kan det anbefales at gøre i sensommeren, hvor der er mangosæson i eksempelvis Spanien.

Kilde

Vi har opskriften fra bogen: "Vidunderlige Vafler"

Om forfatteren
fadlsforlag
Redaktion
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier