Klassiske søde og sprøde hjertevafler

Klassiske søde og sprøde hjertevafler
Sidst ændret:
Mandag den 16. december, 2019 - 07:43
Beskrivelse

Lækker opskrift på sprøde vafler.

Opskriften kræver et hjerteformet vaffeljern.

Vi har opskriften fra Camilla Stemann Jensens bog: "Vidunderlige vafler" og hun skriver følgende om opskriften:

"De helt klassiske hjertevafler med smør, sukker og fløde. Dem, som vi kender fra barndommen og bedstemors trygge favn. Som skal nydes med marmelade, sukker eller flormelis. Og intet andet". 

Sværhedsgrad
Udbytte
8 stk.
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
100 g Smør
1 Æg
2 spsk Sukker
4 dl Hvedemel
2 tsk Bagepulver
2 dl Mælk
2 dl Fløde
  Smør (Til stegningen (kan udelades))
Vejledning

Start med at smelte smør, og lad det afkøle.

Adskil æggeblommer fra hvider, pisk æggeblommerne sammen med sukker, og tilsæt mel, bagepulver og vanilje.

Hæld til sidst mælk og fløde i lidt ad gangen, og pisk godt. 

Pisk æggehviderne stive med en elpisker, og vend dem i dejen.

Tilsæt også det afkølede smør, og pisk det hele sammen. 

Du kan med fordel sætte dejen på køl i en times tid, men du kan også sagtens gå i gang med at lave vaflerne efter 10 minutter på køl.

Kom ca. 1 dl dej i jernet – gerne helt ud til kanten, og bag i 3-4 minutter.

Brug ekstra smør at stege i, hvis vaflerne skal være ekstra fedtede. 

Kilde

Vi har opskriften fra bogen: "Vidunderlige Vafler"

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier