Klassisk waldorfsalat

Klassisk waldorfsalat
Sidst ændret:
Mandag den 7. december, 2020 - 22:28
Beskrivelse

Vi har her en klassisk udgave af waldorfsalaten, der er en salat der passer godt sammen med vildt og fjerkræ.

Vi har opskriften fra bogen: "And - året rundt", hvor forfatteren Githa Bennorth skriver følgende om opskriften:

"Waldorfsalat er en af de salater, som typisk bliver serveret til vildt og and. Det er en klassiker, som blev lavet første gang i 1893 på Hotel Waldorf i New York,
som er forgænger til Waldorf-Astoria Hotel. Den er både frisk og fed på samme tid, men er også en af de salater, som kan dele vandene, især pga. bladselleri. Det er derfor rigtig vigtigt at afbalancere mængderne af ingredienserne korrekt."
 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
10 minutter
Ingredienser
6 Bladselleri (stænger)
  Vindruer (1 lille klase - jeg foretrækker selv de grønne)
2 spsk Flormelis
2 dl Creme Fraiche (9 eller 18 %)
1⁄2 Citron (saften)
  Salt
  Valnødder (1 hĂĄndfuld hele valnøddekerner)
Vejledning

Vask bladselleri, æbler og druer.

Tag de smukke lysegrønne selleriblade til side og snit stængerne i tynde skiver på skrå.

Snit æblerne i tern og tilsæt dem til skålen med selleri.

Halver druerne og fjern evt. sten.

Kom halvdelen af druerne ned i skålen, sæt resten til side.

Pisk fløden med flormelis, til den er næsten sprøjtestiv.

Vend cremefraichen i og smag til med citron og salt.

Vend det hele sammen og anret med de resterende vindruer, grønne selleriblade og valnødder.

Noter

Tip: Du kan erstatte enten fløde eller cremefraiche med mayonnaise for en lidt tungere dressing, hvis du foretrækker det, men det er bestemt en smagssag.



Kilde

Bogen And

AND af Githa Bennorth, 152 sider, Muusmann Forlag.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.


Sociale medier