Kikærtepandekager

Kikærtepandekager

35 min
30 min
4  personer
Profile picture for user Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Professionel
✅Kikærtepandekager med salviebagte og syltede græskar, mozzarella og hytteost.✅Planterne, især bælgfrugterne, skal i fremtiden overtage en del af kødets plads som proteinkilde.✅Det sker kun, hvis vi kan gøre det med maksimal velsmag:
Om opskriften
Beskrivelse

Kikærtepandekager med salviebagte og syltede græskar, mozzarella og hytteost

Planterne, især bælgfrugterne, skal i fremtiden overtage en del af kødets plads som proteinkilde.

Det sker kun, hvis vi kan gøre det med maksimal velsmag:

Vi har opskriften fra bogen: "Meyers Grønne proteiner", hvor der skrives følgende om opskriften:

"Kikærtepandekagerne her er inspireret af de sydfranske fladbrød kaldet socca. Tager man over grænsen til Ligurien i Italien kendes de som farinata, og er simple fladbrød lavet af kikærtemel, vand og olivenolie og stegt i mere olivenolie. Brødene er ret store, og det har vi benyttet os af ved at toppe dem som en pizza."
 

Ingredienser
PANDEKAGER
5 dl Vand
1 1⁄2 tsk fint salt
3 spsk Olivenolie
4 dl Kikærtemel
  Olivenolie (til stegning)
SALVIEBAGTE GRÆSKAR
400 g Hokkaidogræskar (cirka 1/2)
1⁄2 dl Olivenolie
20 Salvieblade
1⁄2 Chili (rød)
1⁄2 Citron (saften og skrællet, usprøjtet)
  Salt og peber
DESUDEN
300 g Mozzarella (frisk)
80 g ost (revet Vesterhavsost - eller anden hård ost)
  Forårsløg (1/2 bundt)
125 g Hytteost
  Syltet græskar
Vejledning

Pandekager

Rør vandet med salt og olivenolie i en stor skål, og rør kikærtemelet i lidt efter lidt.

Rør, til der ikke er klumper i dejen.

Kom dejen i køleskabet i mindst en ½ time – du kan også sagtens lave dejen dagen før.

Varm en pande op med lidt olivenolie, og kom dejen på panden i en tykkelse på 3-4 mm (der skal gerne komme 4 pandekager ud af dejen).

Rist pandekagerne 1½-2 minutter på hver side. Du kan også – hvilket er mere traditionelt – sætte en støbejernspande i ovnen ved 250°, tage den ud af ovnen, komme lidt olivenolie på panden, fordele dejen og sætte den i ovnen i 4-5 minutter.

 

Salviebagte græskar

Halvér græskarret, fjern indmaden med en ske, og skær den i tern.

Vend græskarternene med lidt olivenolie, og fordel dem på en bageplade.

Drys med salt og halvdelen af salviebladene.

Bag i ovnen ved 190° i 12-15 minutter.

Hak resten af salvien groft, skær chili og citronskal i tynde skiver, pres saften fra citronen, og vend det hele med de bagte græskartern, og krydr med salt og peber.

Pluk mozzarella på de fire pandekagebunde sammen med de bagte græskartern og revet ost.

Bag i ovnen ved 200° i 8-10 minutter.

Fordel fintsnittet forårsløg, hytteost og syltede græskar på de bagte pandekager, og servér.

Noter

TIP: Du kan variere fyldet alt efter sæson, og du kan også integrere fyld som f.eks. fintsnittet løg og blancheret spinat i selve dejen.
 

Om forfatteren
Profile picture for user Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Professionel
Bio
Forlaget Lindhardt og Ringhof
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier