Kikærte curry

Kikærte curry

10 min
30 min
4  personer
fadlsforlag
Redaktion
✅Billig og indisk inspireret vegetarret.🍲🥬

Retten er nem at lave og kræver ikke så mange ingredienser.

✅Vi har opskriften fra bogen: "Nemt på budget", hvor forfatteren skriver følgende om opskriften:

"Dette er en krydret sammenkogt ret, som er super nem at lave og meget mættende og sund. Jeg har fundet en kombination af bælgfrugter, grøntsager og krydderier, som jeg rigtig godt kan lide, men prøv dig gerne frem med andre variationer."

Om opskriften
Beskrivelse

Billig og indisk inspireret vegetarret.

Retten er nem at lave og kræver ikke så mange ingredienser.

Vi har opskriften fra bogen: "Nemt på budget", hvor forfatteren skriver følgende om opskriften:

"Dette er en krydret sammenkogt ret, som er super nem at lave og meget mættende og sund. Jeg har fundet en kombination af bælgfrugter, grøntsager og krydderier, som jeg rigtig godt kan lide, men prøv dig gerne frem med andre variationer."

Ingredienser
3 ds Kikærter (350 g tørrede – 700 g kogte)
1 Auberginer
1 Løg
4 fed Hvidløg (pressede)
2 tsk Karry
1 tsk Garam Masala
1 tsk Spidskommen
1 tsk Koriander
200 g Grønkål (frossen - kan erstattes af spinat)
2 ds Hakket Tomater
2 tsk Salt
  Chilipulver (½-1 tsk.)
Vejledning

Hvis du bruger tørrede kikærter:

Læg dem i blød i 8-12 timer.

Kog dem derefter i nyt vand i cirka 40 minutter.

Skær auberginen i mindre tern, og hak løget.

Put aubergine, løg og hvidløg i en gryde, og steg det i vand eller olie i 10 minutters tid, indtil auberginen er blød.

Tilsæt karry, garam masala, spidskommen og koriander, og lad det stege med et par minutter. 

Tilsæt derefter kikærter, frossen grønkål, dåsetomater, salt og chilipulver.

Lad det hele simre, indtil grønkålen er optøet, og sovsen koger.

Smag til med salt, og server retten sammen med ris og/ eller brød.

Anret eventuelt med friske korianderblade, friske spirer eller avocadoskiver.

Kilde

Nemt på budget

Vi har opskriften fra bogen: "Nemt på budget"

Om forfatteren
fadlsforlag
Redaktion
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier