Kartofler med løvstikke

Kartofler med løvstikke

2 min
5 min
  Portioner
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Vores bud på den perfekte måde at tilberede kartofler på. Du kan med stor fordel bruge krydderurter (f.eks. løvstikke og persille) i gryden under kogningen.
Om opskriften
Beskrivelse

Nogle vil måske mene, at det der med at koge kartofler, det kan da ikke være så svært. Men de fleste af os ved jo, at det jo ikke bare lige er at fyre kartofler i en gryde, fylde op med vand, tilføje salt - og så sætte dem til at koge. Ikk'?

For det første, så skal nye kartofler slet ikke have ligeså lang tid som "gamle" kartofler. Og for det andet, så skal der ikke fyldes særligt meget vand i gryden fra start af. Rigtig mange holder gryden ind under den kolde hane, indtil kartoflerne er dækket, men det er en fejl. Nå ja, og saltet skal heller ikke tilføjes fra starten af.

Her vil jeg forklare dig, hvordan du koger de lækre nye kartofler til perfektion!

Ingredienser
  Kartofler (nye)
  Løvstikke
  Flagesalt
Vejledning
 1. Børst først kartoflerne grundigt af for eventuelt jord og kom dem i gryden. Det er altid en god idé at bruge kartofler, der er nogenlunde lige store.

 2. Hæld koldt vand i gryden så det kun lige er de nederste kartofler, der dækkes af vand.

 3. Tilføj løvstikke.

 4. Sæt gryden på komfuret og bring det i kog.

 5. Kog i mellemtiden vand på din elkedel.

 6. Når vandet i gryden koger, tilføres det kogende vand fra elkedelen, så alle kartoflerne kun lige præcis er dækket af vand.

 7. Hæld nu et par spiseskefulde salt i gryden. Det lyder af meget, men det er nødvendigt for virkelig at fremhæve kartoflernes dejlige smag!

 8. Lad kartoflerne koge i 5 minutter.

 9. Tag herefter gryden af varmen og lad kartoflerne trække videre i godt 5 minutter. Tjek dem ved at stikke i dem med med en spids urtekniv eller tandstik, da tiden afhænger af størrelsen på dine kartofler.

 10. Hæld herefter kogevandet fra.

 11. Servér kartoflerne, mens de stadig er varme, eller læg dem direkte over i koldt vand, hvis de først skal spises senere, f.eks. hvis de skal bruges til en kold kartoffelsalat. Udskift vandet 2-3 gange, så det hele tiden er koldt. Så undgår du, at kartoflerne tilbereder videre og dermed får for meget.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
5 min
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier