(c) Molekymi.dk - Kartoffelskum

Kartoffelskum (Sifon)

5 min
20 min
4  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion

Denne måde at servere dine kartofler er en lækker og blæret måde at imponere dine gæster på. 😋 
Det milde smagsudtryk i kartoffelskummen gør at det passer perfekt til f.eks. fisk/skaldyr eller en forret.

Om opskriften
Beskrivelse

Denne måde at servere dine kartofler er en lækker og blæret måde at imponere dine gæster på. 
Det milde smagsudtryk i kartoffelskummen gør at det passer perfekt til f.eks. fisk/skaldyr eller en forret.

Ingredienser
300 g Kartoffel
200 g Mælk
25 g Smør
50 g æggehvider
Vejledning

Smelt smørret i en gryde/mikroovn og stil det til side.

Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. 

Kog dem møre, det tager alt fra 10-20 minutter afhængig af sort og årstid.

Tilsæt smørret og blend dem (f.eks. med en stavblender) til en pure.

Tilsæt bagefter æggehviderne og mælken og sigt det igennem en finmasket sigte og hæld dem i en sifonflaske. Den her opskrift er baseret på én halv liters flaske.

Tilsæt 3 patroner i flasken og det er klar til servering.

Hvis du vil være sikker på at den holder temperaturen, så kan du lade den ligge i din sous vide/vandbad ved 60 grader - så kan den laves i god tid. 

Kilde
Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier