Kartoffelmos med creme fraiche

Kartoffelmos med creme fraiche

5 min
25 min
4  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion

✅Let og luftig kartoffelmos med få ingredienser.

✅I den her opskrift erstatter creme fraiche fløden(mælken), så den får lidt skarphed frem for den meget runde smag som fløden normalt giver.

Om opskriften
Beskrivelse

Let og luftig kartoffelmos med få ingredienser.

I den her opskrift erstatter creme fraiche fløden(mælken), så den får lidt skarphed frem for den meget runde smag som fløden normalt giver.

Ingredienser
1 kg Kartofler
4 spsk Creme Fraiche (Cirka)
25 g Smør
  Flagesalt (Brug en god kvalitet og mængden er efter smag)
  Peber (Fra kværn)
Vejledning

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre og ensartede størrelser.

Kog dem i usaltet vand i cirka 20 minutter - indtil de er møre.

Dræn dem, men behold 1-2 dl af kogevandet.

Tilsæt smør og halvdelen af creme fraichen til kartoflerne.

Find et stort piskeris frem og pisk det hele sammen.

Det tager lidt tid og der skal piskes hårdt. Tilsæt creme fraiche lidt ad gangen indtil du har den ønskede konsistens.

Kom salt og peber i og smag rør det godt rundt.

Smag til og tilsæt evt. mere salt og peber.

Kartoffelmos med creme fraiche

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier