Kartoffelkroketter

Kartoffelkroketter

3 min
4  personer
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
✅Lækre, gyldne og sprøde! ✅Nemt tilbehør i hverdagen. ✅Et skønt alternativ til de almindelige kartofler. ✅Smager fantastisk til alt stegt kød!
Om opskriften
Beskrivelse

Hjemme hos os elsker vi at lave store portioner ad gangen. Dobbeltportioner tager nemlig ikke tilsvarende længere tid at lave.

Kartoffelkroketter

Samtidig er vi virkelig ikke glade for madspild, så hos os er der intet, der får lov at ryge i skraldespanden.

Kartoffelkroketter

Hvis du har kogt lige rigeligt med kartofler eller har en stor portion kartoffelmos tilovers fra aftensmaden, så skal du prøve at lave kartoffelkroketter. Kartoffelkroketter er et virkelig dejligt alternativ til kartoflerne, hvis du savner lidt nyt tilbehør på middagsbordet.

Kartoffelkroketter

Kartoffelkroketter

 

Kartoffelkroketter opskrift

Ingredienser
1 kg Kartoffel
3 spsk Smør
2 Æg
  Salt
  Hvid peber
  Muskatnød
  Hvedemel
1 æggehvider
  Rasp (jeg brugte pankorasp)
Vejledning
  1. Start med at skrælle kartoflerne.

  2. Kog dem til de er møre. Der skal ikke salt i kogevandet.

  3. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem.

  4. Tilføj smør og æg og rør det hele sammen.

  5. Smag kartoffelmosen til med salt, hvid peber og friskrevet muskatnød.

  6. Drys rasp i et fad og kom mosen over i fadet.

  7. Sæt fadet i fryseren i et par timer eller sæt det i køleskabet. Det kan sagtens stå i fryseren til dagen efter.

  8. Vend den afkølede mos ud på et skærebræt og skær mosen i stave.

  9. Vend dem i mel efterfulgt af letpisket æggehvide.

  10. Rul så stavene i rasp. Herefter gav jeg dem lige 1 time mere i fryseren for at sikre, at de var godt faste.

  11. Steg kroketterne i frituregryden ved 170 grader. Husk kun at komme 3 - 4 kroketter i gryden ad gangen, da oliens temperatur falder drastisk, når de meget kolde kroketter kommer i.

  12. Tag kroketterne op, når de er gyldne og sprøde.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier