Kartoffel porresuppe med bacon

Kartoffel porresuppe med bacon

10 min
30 min
4  Portioner
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen

Cremet kartoffel/porre suppe med ristet, røget bacon🥓 og purløg er en let og lækker hverdagsret, de fleste elsker.✅

Suppen er hurtig at lave, passer stort set sig selv under tilberedningen og kræver ikke mange ingredienser - det kan vi lide!

Server gerne suppen med et godt brød som tilbehør, eller lav disse lækre rugbrødscroutoner og kom dem i suppen. Det smager forrygende!

Om opskriften
Beskrivelse

Cremet kartoffel/porre suppe med ristet, røget bacon og purløg er en let og lækker hverdagsret, de fleste elsker.

Suppen er hurtig at lave, passer stort set sig selv under tilberedningen og kræver ikke mange ingredienser - det kan vi lide!

Server gerne suppen med et godt brød som tilbehør, eller lav disse lækre rugbrødscroutoner og kom dem i suppen. Det smager forrygende!

Ingredienser
1 kg Kartofler (en melet sort (eller brug bagekartofler).)
2 Porre
1 1⁄2 l Vand
3 Bouillonterning (grøntsags)
1 1⁄2 dl Piskefløde
  Krydderier (salt og peber)
300 g Bacon (røget)
1 bdt Purløg
Vejledning

Suppe:

Kartoflerne skrælles og skæres i tern og porrerne renses og skæres i skiver.

Kom grøntsagerne i en gryde og hæld vand på, til det dækker.

Bring gryden i kog og tilsæt bouillonterningerne - sørg for, de opløses helt.

Det hele koges i cirka 30 minutter, til grøntsagerne er møre.

Suppen blendes til sidst - brug gerne en stavblender - og smages til med salt og peber.

Pynt:

Spækket skæres fra baconen og resten skæres i tynde strimler. 

Steg baconen på panden, til det er ristet godt af og er blevet sprødt, men ikke brændt.

Afdryp den stegte bacone afdryppes på et stykke køkkenrulle.

Skyl og tør purløg og klip det hen over hver portion suppe inden servering.

Velbekomme!

Kartoffel porresuppe med bacon

Om forfatteren
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Bio
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier