Karrysuppe med kuller og nektarin

Karrysuppe med kuller og nektarin

15 min
30 min
4  personer
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion

Fisk er genialt i suppe.🍜✅ tilberedningstiden er kort, og de fleste fisketyper er tilpas milde i smagen til, at de passer sammen med et utal af forskellige ingredienser.

Samtidig er det godt for os at spise fisk, men mange har svært ved at få spist den mængde, der anbefales.

Det vil denne lækre opskrift pĂĄ en asiatisk inspireret fiskesuppe dog med garanti lave om pĂĄ! Den er let at lave og smager forrygende - prøv den!

Om opskriften
Beskrivelse

Fisk er genialt i suppe; tilberedningstiden er kort, og de fleste fisketyper er tilpas milde i smagen til, at de passer sammen med et utal af forskellige ingredienser.

Samtidig er det godt for os at spise fisk, men mange har svært ved at få spist den mængde, der anbefales.

Det vil denne lækre opskrift på en asiatisk inspireret fiskesuppe dog med garanti lave om på!

Den er let at lave og smager forrygende - prøv den!

Ingredienser
5 cl Ingefær (frisk)
3 fed Hvidløg
3 Løg
2 Forårsløg (den hvide del)
1⁄4 Squash (gul eller grøn)
4 Kaffir limeblade
1 spsk Gurkemeje
1 spsk Karry
2 ds Kokosmælk
4 dl Bouillon (Grøntsagsbouillon)
1 tsk Olie (Citronolie)
1 spsk Æbleeddike
  Salt
  Peber
3⁄4 Squash
2 Forårsløg (den hvide del)
100 g Spinat (fra frost)
150 g Haricots Vert (Grønne bønner)
300 g Kullerfilet (uden skind (kan erstattes af en tilsvarende mængde filet af torsk eller lyssej)
1 Nektarin (i skiver)
30 g Cashewnødder
  Basilikumblade (friske)
  Chiliflager (kan undlades)
  Olie (helst kokos- eller olivenolie)
Vejledning

Suppe:

Skræl ingefær og hvidløg og hak det fint. Snit løg, forårsløg og squash i tynde skiver.
Hæld olie i en 5 liters gryde, og steg grøntsagerne ved middelhøj varme, til de er let gyldne.
Tilsæt gurkemeje og karry og rør godt rundt i gryden. Lad det stege i 2-3 min. 
Tilsæt limeblade, kokosmælk, bouillon, citronolie og eddike, og rør rundt.
Lad suppen simre 25 min. 

Fyld:

Mens suppen koger, gøres fyld og topping klar:
Snit squash og forårsløg i tynde skiver.
Skær bønnerne i hver 3-4 stykker.
Skær kulleren i 4-5 cm brede stykker.
Når suppen har kogt i ca. 25 min. tilsættes grøntsagerne.
Lad suppen simre 3-4 min, smag til med salt og peber og tilsæt så kulleren.
Kog suppen op og lad den koge 1 min. 

Servering:

Servér suppen med skiver af nektarin, drys med cashewnødder, basilikum og evt. chiliflager.

Om forfatteren
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Bio
Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.


Sociale medier