Karrysild

Karrysild

2 t
2 t
6  Portioner
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Dejlige og lækre karrysild hører sig til de fleste julefrokost og påskefrokostborde. Den her opskrift er hurtig, så du behøver ikke at sætte flere dage af til at få dem lavet.
Om opskriften
Beskrivelse

Dejlige og lækre karrysild hører sig til de fleste julefrokost og påskefrokostborde. Den her opskrift er hurtig, så du behøver ikke at sætte flere dage af til at få dem lavet.

Vi har opskriften fra bogen: "Comfort food til venner og familie", hvor forfatteren Trine Hahnemann siger følgende om opskriften:

"Karrysild kan købes på glas i supermarkedet, hvor sildene oftest ligger i en sød, tyk mayonnaisedressing. Jeg foretrækker at lave dem selv og har en række opskrifter, hvoraf de fleste tager flere uger at lave. Men i denne opskrift kan sildene spises samme dag, de er tilberedt." 

Ingredienser
Lage
1⁄2 l Eddike (Lager)
300 g Sukker
1 spsk Peberkorn (Sorte)
4 Hele nelliker
4 Kardemommekapsel
4 Laurbærblad
Sild
100 g Rugmel
4 spsk Karry
12 Sildefilet
  Smør (Til stegningen)
2 Æbler
2 Skalotteløg
  Salt
  Peber (Fra kværn)
  Dild (Kviste. Til serveringen)
  Rugbrød
Vejledning

Lagen kan eventuelt laves dagen før, da den skal køle helt ned, inden sildene kan lægges i den.

Kom alle ingredienserne i en gryde, og varm op, til sukkeret er opløst.

Tag gryden af varmen, og lad lagen køle helt ned.

Bland rugmel, karry, et nip salt og peber.

Fold sildefileterne sammen på langs med skindsiden udad, og vend dem i melet.

Smelt lidt smør på en stegepande, og steg sildene i 2-3 minutter på hver side.

Læg sildene i en bred skål, og hæld den kolde lage over.

Skær æblerne i tynde skiver og skalotteløgene i ringe.

Læg æbler og løg oven på sildene.

Pres dem ned, så lagen dækker dem.

Lad sildene trække i 1-2 timer ved stuetemperatur.

Tag sildene op af lagen, læg dem på et fad, og læg æbler og løg ovenpå.

Pynt med dildkviste, og server med rugbrød. 

Kilde

Comfort food

Vi har opskriften fra: "Comfort food til venner og familie".

Om forfatteren
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Bio
Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier