Karry-is med pistacie og ananas i karamel og mørk rom - g (c)neurogastronomi.com

Karry-is med pistacie og ananas i karamel og mørk rom

10 t
20 min
8  Portioner
Profile picture for user rasmusbredahl
rasmusbredahl
Kok
Denne dessert er sjov, fordi den leger med hjernen. Når man får karry og ananas i munden, tænker hjernen hovedret, men når sødmen og kulden fra isen registreres, får man i stedet dessert-associationer.
Om opskriften
Beskrivelse

Denne dessert er sjov, fordi den leger med hjernen. Når man får karry og ananas i munden, tænker hjernen hovedret, men når sødmen og kulden fra isen registreres, får man i stedet dessert-associationer. Hjernen står så og ”lacker” lidt, mens den arbejder med alle smags- og sanseindtrykkene. Fordi karry og ananas bare passer så godt sammen, fungerer det også som dessert – prøv selv!

Ingredienser
Karry-is
6 Pasteuserede æggeblommer
125 g Rørsukker
1 Vanilje stang (Kun kornene)
1 spsk Karry
1⁄2 l Piskefløde
Ananas i karamel
1⁄2 Ananas
1⁄2 dl Flormelis
1⁄2 dl Rom (Mørk)
  Citronsaft (Lidt)
Tilbehør
100 g Frysetørret honning (Kan købes i specialbutikker)
1 tsk Sesamfrø (Sorte)
1 tsk Sesamfrø (Hvide)
1⁄2 tsk Karry
1⁄2 dl Pistacienødder (Eller 1 håndfuld)
  Salt (Lidt)
Vejledning

Tænd ovnen på 150 grader.

Pisk æggeblommer hvide med sukker og vaniljekorn.

Rist karry et par minutter på en tør pande eller i ovnen, og køl let af.

Pisk fløden stiv, og vend den forsigtigt med æggemassen.

Rør karry i, og kom isen i portionsforme a 1 dl.

Frys minimum 5 timer eller natten over.

Skræl ananas, fjern stokken, og skær i tern på ca. 1 x 1 cm.

Smelt flormelis til lys karamel i en gryde, og tilsæt da ananasternene.

Lad bruse op et par minutter, tilsæt rom og citronsaft.

Lad simre 3-4 minutter, til karamellen er opløst, og kom derefter ananasternene op i en sigte.

Kog resten af væden ind til en sirup.

Tag fra varmen, og lad den køle af.

Drys frysetørret honning ud på en siliconemåtte i et tyndt lag.

Kom sesam og karry over, og bag det ved 150 grader i 7-8 minutter, til det smelter.

Køl det af, og bræk flager af, som opbevares i lufttæt beholder, indtil de skal anrettes.

Rist pistacienødderne på en tør pande med lidt salt, og hak dem derefter fint.

Tag karryisen ud af formene, og vend dem i den hakkede pistacie.

Lad dem tø let op inden, så nødderne lettere sætter sig fast.

Hav isene på frys lige indtil servering.

Anret karry-isen i små vafler eller i skåle med ananas og den indkogte romsirup.

Sæt en honningflage på toppen, og servér straks.

Noter

TIP: Hvis du ikke kan skaffe frysetørret honning, så brug en anden tynd kage eller vaffel. Alternativt kan det undlades, da der også er godt med knæk i pistacienødderne.

Kilde

Opskriften er fra min og Nikolaj Buchardts bog: neurogastronomi.com

Køb bl.a. bogen her hos Saxo.com.

Om forfatteren
Profile picture for user rasmusbredahl
rasmusbredahl
Kok
Bio
Rasmus er madnørd og forfatter
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier