Kaperssovs

Kaperssovs

2 min
15 min
4  personer
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel

✅Dejlig og klassisk kaperssauce.

✅Den er meget let at lave og kan både bruges til skaldyr, fisk og kalvekød.

✅Vi har opskriften (ikke billedet) fra bogen: "Frøken Jensens kogebog  -siden 1901", skrevet af Frøken Kristine Marie Jensen.

Om opskriften
Beskrivelse

Dejlig og klassisk kaperssauce.

Den er meget let at lave og kan både bruges til skaldyr, fisk og kalvekød.

Vi har opskriften (ikke billedet) fra bogen: "Frøken Jensens kogebog  -siden 1901", skrevet af Frøken Kristine Marie Jensen.

Ingredienser
2 spsk Smør (eller en blanding af smør og afskummet suppefedt)
3 spsk Mel
5 dl Bouillon
1 1⁄2 dl Fløde (eller cremefraiche 38 %)
  Sukker (1 nip)
  Salt og peber
  Kapers (3-4 spsk)
Vejledning

Bag fedtstof og mel og i en tykbundet gryde og bag det sammen.

Spæd med bouillon lidt ad gangen.

Rør konstant i sovsen imens.

Lad den koge godt igennem, 7-8 min. på laveste blus.

Rør i den jævnligt.

Hæld fløden eller cremefraiche i og smag til med sukker, salt (kun lidt, kapers er ret salte) og peber.

Lad sovsen koge ét minuts tid.

Skyl og afdryp kapersene.

Hak halvdelen af dem groft.

Tag gryden af blusset og vend alle kapers i sovsen.

Smag til igen.

Kilde

Frøken Jensens kogebog

Vi har opskriften fra: "Frøken Jensens kogebog"

Om forfatteren
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Bio
Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier