Kandiseret lime

Kandiseret lime

15 min
8 t
1  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Om opskriften
Beskrivelse

Her får du opskriften på lækre, kandiserede og dehydrerede limeskiver, som gør sig godt på en smuk dessert. 

I denne version kandiseres limeskiverne, før de dehydreres, hvilket giver limen en sødlig smag. I dehydreringsprocessen tørres limeskiverne i en tørreovn, der blæser en jævn varm luft rundt i ovnen - hvilket resulterer i at væsken i limefrugten forsvinder. Tilbage har du tørrede skiver af lime, der har en intens smag og energitæthed. 

Du kan bruge de dehydrerede limeskiver i desserter som smagsgiver eller som pynt. 

Ingredienser
1 Lime
1 dl Sukker
1 dl Vand
Vejledning

Find en lille gryde frem og bring vand og sukker i kog. 

Skær limefrugten i tynde skiver.

Læg skiverne ned i sukkerlagen og lad det koge i 3 minutter. 

Tag gryden af varmen og lad det trække i 10 minutter. 

Tag nu limeskiverne op af sukkerlagen, og lad dem køle af på et stykke bagepapir. 

Herefter placeres limeskiverne på en plade i dehydratoren. 

Tør/dehydrer limeskicverne i 8 timer.

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier